Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žavioji kalnų slidininkė į startą stoja, pamiršusi Sočio griūtį

Aprimus vėjui Pjongčange, Lietuvos kalnų slidininkė Ieva Jaunuškevičiūtė rengiasi startui olimpinių žaidynių slalomo rungtyje. Trečiadienį paryčiais Lietuvos laiku prasidėsiančiose varžybose ji norėtų nekartoti prieš ketverius metus nutikusių klaidų.
Ieva Januškevičiūtė
Ieva Januškevičiūtė / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Dėl vėjo gūsių didžiojo slalomo rungtis buvo perkelta iš pirmadienio į ketvirtadienį, o šiąnakt 23 metų lietuvė pasirodys slalomo varžybose, kuriose atstumai tarp vartų yra mažesni nei kitoje techninėje rungtyje.

Šįkart Pjongčange ji turi keturias poras slidžių – po dvi kiekvienai rungčių, ir tikisi, kad jos nepaves leidžiantis nuo kalno, kaip atsitiko Sočyje, kai tuomet 19-metė debiutantė griuvo ir nefinišavo.

„Tada dieną prieš varžybas Sočyje griuvau ir lūžo slidė. Liko tik treniruočių slidės, – prisiminė I.Januškevičiūtė. – Sočyje labai sunkus laikotarpis, buvau nusivylusi, bet, kita vertus, mūsų sporte visko pasitaiko.

Alfredo Pliadžio nuotr./Ieva Januškevičiūtė griuvo Sočio žaidynėse.
Alfredo Pliadžio nuotr./Ieva Januškevičiūtė griuvo Sočio žaidynėse.

Įprastai finišo nepasiekia nuo 10 iki 30 proc. sportininkų. Pastarosiose varžybose, kuriose dalyvavau Europoje, nefinišavo apie pusę moterų.

Nemėgstu šnekėti skaičiais, nes jie ne viską parodo. Jei didelė dalis nefinišuoja, įmanoma pakilti aukštai. Man svarbiausia, kad per varžybas atiduočiau visą save. Jei galvosiu apie 50-uką ar reitingo taškus, pasirodymas gali nukentėti.

Žinoma, norėčiau svajoti apie pirmą vietą, bet žinau, kad tai nerealu. Bet ką gali žinoti – gal tai bus vienas geriausių sezono startų.

Žinoma, norėčiau svajoti apie pirmą vietą, bet žinau, kad tai nerealu. Bet ką gali žinoti – gal tai bus vienas geriausių sezono startų. Svarbu išspausti iš savęs maksimumą.“

Nors Lietuvoje nėra didelių kalnų, Vilniuje gimusi ir augusi I.Januškevičiūtė prieš ketverius metus tapo pirmąja Lietuvos kalnų slidininke moterimi, patekusia į olimpines žaidynes.

Pastaruosius metus ji treniravosi Italijos kalnų kurorte Kronplace, būdama dalimi tarptautinės komandos, sudarytos iš kalnų slidinėjimo tradicijų mažiau turinčių šalių – Gruzijos, Tailando, Airijos, Danijos sportininkių.

Lietuvė ilgai gyveno pagal įprastą ritmą: kėlimasis iš lovos 6 valandą ryte, treniruotė ant kalno nuo 8.30 iki 11.30, nusileidžiant trasa 6-12 kartų, tada pietūs, miego valandėlė, pusantros valandos trukmės antra treniruotė salėje, tada dar nusileidimų nuo kalnų video peržiūra bei slidžių ruošimas kietai dienai.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Januškevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Januškevičiūtė

Galbūt dar ir knyga prieš miegą. I.Januškevičiūtė mėgsta skaityti romanus ir pastaruoju metu buvo įnikusi į Kristinos Sabaliauskaitės „Danielius Dalba & kitos istorijos“ puslapius.

Lietuvos sporto universitete kineziterapeutės specialybę antrajame kurse studijuojanti atletė dievina aktyvų laisvalaikį – irklentes, dviračius, riedučius, o žiemos olimpinėse žaidynėse jai įdomiausios yra akrobatinio slidinėjimo ir snieglenčių sporto varžybos.

Jos mėgstamiausias pasaulio atletas, „blogojo berniuko“ įvaizdį sukūręs šešis olimpinius medalius iškovojęs JAV kalnų slidininkas, prieš trejus metus baigęs karjerą ir dabar Pjongčange komentuojantis žaidynes NBC televizijai, Bode Milleris yra pasakęs: „Griūvimas mūsų sporte yra neišvengiamas, tai tik laiko klausimas kada tai atsitiks.“

Reikia tikėtis, kad I.Januškevičiūtei nelemtas laikas neateis vėl per olimpines žaidynes.

VIDEO: Susipažinkite su olimpiečiais. Ieva Januškevičiūtė: pirmoji Lietuvos kalnų slidininkė žaidynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius