Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 08

Antrajame pasaulio regbio-7 taurės etape – neįtikėtinas PAR regbininkų dominavimas

Savaitgalį Dubajuje (JAE) vykusiame antrajame pasaulio regbio-7 serijos etape fantastišką žaidimą pademonstravo ir visus varžovus tiesiog nuo kelio nušlavė Pietų Afrikos Respublikos rinktinė.
Antrą regbio-7 pasaulio taurės etapą laimėjo PAR
Antrą regbio-7 pasaulio taurės etapą laimėjo PAR / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje PAR regbininkai 40:0 nepasigailėjo Argentinos komandos, pusfinalyje net 28:0 sutriuškino praėjusių metų pasaulio regbio-7 serijos čempionę Naujosios Zelandijos rinktinę, o finale taip pat įspūdingu rezultatu 33:7 nugalėta Australijos ekipa.

Pietų afrikietis Seabelo Senatla finale atliko du žeminimus, dar vieną pridėjo Kwagga Smithas, kuris pusfinalyje pasižymėjo „hat-trick'u“, ir PAR rinktinė bendroje pasaulio serijos įskaitoje su 37 taškais pakilo į antrąją vietą. Lyderės poziciją išsaugojo Fidžio rinktinė, kuri Dubajuje užėmė trečiąją vietą. Fidžis atkakliame pusfinalyje po pratęsimo 24:29 nusileido Australijai, o mažajame finale 26:12 nugalėjo vėl be medalių likusią Naujosios Zelandijos komandą.

Į trečiąją vietą bendroje įskaitoje pakilo Australijos rinktinė su 29 taškais. Naujoji Zelandija atsidūrė ketvirtoje pozicijoje (28 tšk.). Praėjusio etapo sidabro laimėtoja Samoa komanda Dubajuje liko tik devinta.

„Nežaidėme savo geriausio žaidimo Australijoje, bet šįkart turėjome fantastišką turnyrą, – džiaugėsi PAR rinktinės kapitonas Kyle'as Brownas. – Sunkiai dirbome gynyboje abi dienas ir tai daug ką reiškia“.

VIDEO: Septynios gražiausios turnyro atakos

„Mums patekimas į finalą kainavo labai daug pastangų. Parodėme savo stiprų charakterį nugalėdami Fidžio komandą“, – sakė Australijos rinktinės treneris Geraintas Johnas.

Kitą savaitgalį būtent PAR vyks trečiasis pasaulio regbio-7 serijos etapas.

Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Pasaulio serijos turnyro lentelė po antrojo etapo:

1. Fidžis 39 tšk.
2. Pietų Afrika 37
3. Australija 29
4. Naujoji Zelandija 28
5. Samoa 27
6. Anglija 27
7. Argentina 25
8. Velsas 20
9. Škotija 17
10. Prancūzija 14
11. JAV 13
12. Portugalija 10
13. Kanada 6
14. Kenija 4
15. Japonija 2
16. Brazilija 1
17. Amerikos Samoa 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius