Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 13

Australijoje – fantastiška Fidžio regbininkų pergalė

Australijos Auksinės Pakrantės mieste vykusiame pirmajame pasaulio regbio-7 serijos etape įspūdingai pasirodė dvi Ramiajame vandenyne esančios valstybės. Fantastišką žaidimą pademonstravusios Fidžio ir Samoa rinktinės skynė vieną pergalę po kitos ir finale tarpusavyje kovojo dėl pirmojo etapo taurės.
Fidžio regbio-7 rinktinė
Fidžio regbio-7 rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finale Fidžio rinktinės žaidėjas Setefano Cakau pelnė du žeminimus, antrajame kėlinyje pasižymėjo Apisai Domolaili ir Semi Kunatani ir Fidžis pirmavo 26:0. Tačiau kovingieji Samoa regbininkai nenuleido rankų ir Lolo Lui, Siaosi Asofolau ir Tilos Mealoi taškai leido priartėti iki dviejų taškų (24:26). Vis dėlto, paskutinėmis akimirkos Fidžio rinktinė surengė sėkmingą ataką ir išplėšė puikią pergalę 31:24.

„Rungtynės priminė amerikietiškus kalnelius, bet galiausiai mes išsaugojome pergalę, – po rungtynių sakė Fidžio komandos treneris Benas Ryanas. – Jaučiuosi kaip namie ir labai dėkoju savo ekipos sirgaliams“.

Geriausiai iš Europos komandų pasirodė Anglija, kuri užėmė trečiąją vietą. Mažajame finale anglai 19:0 nugalėjo Pietų Afrikos regbininkus. Kur kas įspūdingesnė atrodo Anglijos pergalė ketvirtfinalyje, kuriame ji net 31:7 nugalėjo pasaulio serijos čempionės titulą ginančią Naujosios Zelandijos rinktinę. Tai didžiausia Anglijos pergalė prieš Naująją Zelandiją nuo 2003 metų. Tuo tarpu Naujoji Zelandija pasaulio serijos etapuose į pusfinalį neprasibrovė pirmą sykį nuo 2011 metų.

VIDEO: Fiji win Gold Coast Sevens after epic final with Samoa | HIGHLIGHTS

Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje. Antrasis pasaulio serijos etapas vyks gruodžio 5-6 dienomis Dubajuje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Pasaulio serijos turnyro lentelė po pirmojo etapo:

1. Fidžis 22 tšk.
2. Samoa 19
3. Anglija 17
4. Pietų Afrika 15
5. Naujoji Zelandija 13
6. Argentina 12
7-8. Australija 10
7-8. Velsas 10
9. JAV 8
10. Prancūzija 7
11-12. Portugalija 5
11-12. Škotija 5
13. Kanada 3
14. Kenija 2
15-16. Amerikos Samoa 1
15-16. Japonija 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius