-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 25

Fantastiškai anglus nugalėję Škotijos regbininkai į viršų kėlė legendinę „Calcutta“ taurę

Neįtikėtinomis kovomis šį savaitgalį pažymėtas trečiasis prestižinio „Šešių nacijų“ regbio turnyro turas. Škotijos regbininkai pateikė staigmeną ir nutraukė anglų dominavimą, o vienvaldžiais lyderiais tapo airiai.
Škotija – Anglija
Škotija – Anglija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Škotija – Anglija 25:13 (22:6)

Pastaraisiais metais beveik nepralaimintys Anglijos regbininkai gavo skaudų antausį Škotijoje. „Šešių nacijų“ čempionus sustabdė įspūdingą žaidimą pademonstravusi Škotijos rinktinė. Tris žeminimus atlikę škotai pirmą nuo 2008 metų nugalėjo Anglijos komandą ir prisijungė prie kovos dėl šių metų turnyro trofėjaus.

Taip pat škotams atiteko „Calcutta“ taurė. Šis trofėjus kasmet atitenka Anglijos ir Škotijos mačo laimėtojams, o ši tradicija tęsiasi net nuo 1879 metų.

„Scanpix“ nuotr./Škotija – Anglija
„Scanpix“ nuotr./Škotija – Anglija

Sausakimšame „Murrayfield“ stadione Edinburge škotas Huwas Jonesas atliko du žeminimus ir škotai įpusėjus rungtynėms pirmavo 22:6. Škotijos sirgaliams kamuolio prispaudimo anglų įskaitiniame plote reikėjo laukti net 14 metų.

Nors anglų žvaigždė Owenas Farrellas vienas tempė savo ekipą į priekį, škotų gynyba atlaikė varžovų lemiamą šturmą ir iškovojo puikią pergalę. Tai buvo vos antrasis Anglijos rinktinės pralaimėjimas vadovaujant treneriui Eddie Jonesui per 26 mačus.

VIDEO: Scotland v England | Match Highlights

Airija – Velsas 37:27 (15:13)

Kol varžovai dalinasi taškus tarpusavyje, Airijos rinktinė dideliais žingsniais artėja prie „Šešių nacijų“ karūnos ir vis dar pretenduoja laimėti „Grand Slam“ titulą už visas penkias pergales turnyre.

Pirmajame kėlinyje ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda, o rungtynėse puolimas pranoko gynybą. Antrajame kėlinyje Airijos rinktinė nutolo 27:13, bet kovingieji Velso regbininkai dar kartą parodė savo stiprybę ir likus žaisti 3 min. priartėjo iki 3 taškų (27:30). Paskutinės atakos metu Velsas turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet škotai perėmė kamuolį ir lengvai pelnė paskutinius taškus.

Du žeminimus Airijos komandai pelnė Jacobas Stockdale'as, po vieną – Bundee Aki, Danas Leavy ir Cianas Healy. Penki žeminimai garantavo airiams svarbų papildomą tašką turnyro lentelėje.

Velsas po šių rungtynių traukiasi iš kovos dėl turnyro trofėjaus, o airiams dar laukia du sunkūs išbandymai – su Škotijos ir Anglijos komandomis.

VIDEO: Short Highlights: Ireland v Wales | NatWest 6 Nations

Prancūzija – Italija 34:17 (11:7)

Prancūzijos regbininkai atsigavo po dviejų apmaudžių pralaimėjimų „Šešių nacijų“ turnyro starte ir nugalėjo pasikandžioti mėginusius autsaiderius italus.

Nors prancūzai jau pirmosiomis minutėmis išsiveržė į priekį, agresyviai žaidę italai sugebėjo lyginti rezultatą ir atkakli kova vyko iki antrojo kėlinio vidurio. Visgi tuomet Prancūzijos regbininkai surengė gražią ir rezultatyvią ataką, tiksliai realizavo baudos smūgius ir užtikrintai laimėjo rungtynes.

Prancūzai išsaugojo galimybes pakovoti dėl prizinių vietų, tuo tarpu italai patyrė 15-ą pralaimėjimą iš eilės ir tai yra naujas turnyro antirekordas.

VIDEO: Short Highlights: France v Italy | NatWest 6 Nations

Ketvirtasis „Šešių nacijų“ turas vyks kovo 10-11 dienomis.

Turnyro lentelė po trijų turų:

1. Airija 14 tšk.
2. Anglija 9
3. Škotija 8
4. Velsas 6
5. Prancūzija 6
6. Italija 0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius