Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 07

Lietuvos regbio rinktinėje – net septyni naujokai

Lietuvos regbio rinktinė šeštadienį užbaigs savo debiutinį pasirodymą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione – „Trophy“. Šį ciklą Lietuvos regbininkai baigs akistata Panevėžyje su grėsminga Nyderlandų komanda.
Šveicarija – Lietuva
Šveicarija – Lietuva / S.Čirbos nuotr.

Šios rungtynės bus išskirtinės ir tuo, kad nacionalinėje komandoje bus net septyni naujokai. Tokia galimybė žaidėjams atsirado dėl to, kad šiai rinktinei negalės padėti Lietuvos regbio-7 ekipos nariai, kurie šiemet išsikėlė tikslą pakilti į aukščiausią Europos čempionato divizioną.

„Pasiruošimas buvo sudėtingas. Šįkart turėsime visiškai naują komandą su nemažai jaunų žaidėjų, kuriems tai bus debiutas Lietuvos rinktinėje. Bet, kaip treneris, aš dėl to ir gyvenu – norisi pamatyti, ar galiu paruošti jaunus žaidėjus kovingoms rungtynėms šeštadienį, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha. – Tai bus neblogas išbandymas jauniems vaikinams, kurie pamatys, kiek patobulėjo įgyvendindami mūsų sistemą ir struktūrą. Bus sudėtinga, nes pasikeitė net 16 žaidėjų ir kai kurie nėra dirbęs su manimi. Turėjau per tris savaites juos pritaikyti prie mūsų sistemos. Jaunų žaidėjų nereikia apkrauti griežtais žaidimo planais ir struktūromis. Svarbiausia, kad jie mėgautųsi žaidimu“.

VIDEO: Lietuvos regbio rinktinės trenerių mintys prieš rungtynes su Nyderlandais

Į Lietuvos regbio rinktinės sudėtį pirmą kartą įtraukti net septyni žaidėjai – Laurynas Marcinkus (Vilniaus „Geležinis vilkas“), Tomas Rudzinskas (Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“), Paulius Sugintas (Kauno „Žalgiris“), Šarūnas Šimkus (Šiaulių „Vairas-Kalvis“), Ignas Čyvas („Šiauliai“), Ervidas Bakutis („Geležinis vilkas“) ir Santaras Karnitis („Šiauliai“).

Padėti Lietuvos rinktinei atvyksta ir Italijos elitinėje lygoje rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga. Jis talkins komandos treneriams. Dėl nesutarimų su „Rugby Europe“ ir neaiškių atstovavimo rinktinėms taisyklių, regbininkas šiuo metu negali padėti Lietuvos komandai aikštėje. Nepaisant to, M.Tveraga dar nepraranda vilties vieną dieną dar apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius.

„Pasiilgau Lietuvos komandos ir pačios Lietuvos. Manau, kad taip yra kiekvienam lietuviui, kuris gyvena užsienyje. Dėl to bandysiu susitvarkyti visokius dokumentus, kad vėl galėčiau žaisti Lietuvos rinktinėje, – kalbėjo M.Tveraga. – Žaisdami tokiame lygyje su tokiomis stipriomis komandomis mes galime pamatyti, koks yra mūsų tikras lygis ir kur reikia dirbti, kad būtume dar aukščiau. Pastaraisiais metais lietuviai smarkiai sustiprėjo fiziškai. Pagal mane, mums dar reikia smarkiai padirbėti su technika grumtynėse ir išsimetimuose iš užribio. Tai yra labai svarbu regbyje-15“.

Abiem komandoms turnyrine prasme šios rungtynės jau nieko nebelems. Lietuvos rinktinė įgyvendino svarbiausią tikslą ir, užėmusi penktąją vietą, išsaugojo vietą „Trophy“ divizione. Tuo tarpu olandai jau užsitikrino antrąją poziciją.

Lietuvos ir Nyderlandų akistata vyks šeštadienį 14 val. Panevėžio Aukštaitijos stadione.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Augustinas Terleckas (Vilniaus „VRA-Tomosta“), Tautvydas Mažylis (Kauno „Žalgiris“), Marius Tamošaitis (Šiaulių „Vairas-Kalvis“), Darius Vaitkevičius („ASCB Bedarrides“, Prancūzija), Marius Andrijauskas (Piterboro „Lions“, Anglija), Vaidas Kizilaitis („Šiauliai“), Tomas Mačiulis („Vairas-Kalvis“), Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis“), Tomas Bagdonas („Vairas-Kalvis“), Devidas Vorašilka (Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“), Laurynas Marcinkus (Vilniaus „Geležinis vilkas“), Tomas Rudzinskas („Baltrex-Šiauliai“), Aurimas Streckis („Žalgiris“), Paulius Sugintas („Žalgiris“), Dainius Tamoliūnas („Žalgiris“), Daivaras Jonaitis („Vairas-Kalvis“), Martynas Gedminas („Šiauliai“), Šarūnas Šimkus („Vairas-Kalvis“), Ignas Čyvas („Šiauliai“), Ervidas Bakutis („Geležinis vilkas“), Santaras Karnitis („Šiauliai“), Kęstutis Karbauskas („Žalgiris“), Tautrimas Mažylis („Žalgiris“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius