Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 11

Naujosios Zelandijos regbininkai po atkaklios kovos kontrolinėse rungtynėse įveikė Angliją

Savaitgalį pasaulio regbio stadionuose buvo žaidžiamos intriguojančios kontrolinė rungtynės tarp pajėgiausių planetos komandų. Visų akys labiausiai krypo į Naująją Zelandiją, kur vietos „All Blacks“ susitiko su Anglijos regbininkais.
Anglijos ir Naujosios Zelandijos rungtynės
Anglijos ir Naujosios Zelandijos rungtynės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Anglijos regbio rinktinė siekė trečią kartą per visą istoriją nugalėti Naująją Zelandijos jos pačios tvirtovėje, bet to dar teks palaukti. Anglai pralaimėjo, bet pademonstruota kova parodė, kad pergalė jau netoli. Naujoji Zelandija po lemiamo veterano Conrado Smitho žeminimo iškovojo pergalę 20:15 (9:9) ir šventė 15-ąją pergalę iš eilės.

Anglijos rinktinėje trūko nemažai pagrindinės sudėties žaidėjų, nes šios šalies čempionato finalas įvyko tik praėjusią savaitę. Tačiau nepaisant to, anglai buvo visai arti bent lygiųjų. Naujoji Zelandija likus kelioms minutėms iki mačo pabaigos priėmė rizikingą sprendimą, kuomet po anglo pražangos turėjo galimybę baudos smūgiu išsiveržti į priekį. Rizika pasiteisino, nes atakos metu kamuolį pavyko prispausti įskaitiniame plote ir tai leido „All Blacks“ pravardžiuojamiems regbininkams pasiekti pergalę.

Nepaisant to, Anglijos rinktinė susilaukė daugybės pagyrimų už savo ryžtingą žaidimą ir lygiaverčią kovą.

VIDEO: Rugby New Zealand vs England HD Highlights 2014

„Sakiau savo vyrams, kad draugiškos rungtynės yra puiki galimybė pajausti regbio intensyvumą ir tempą. Bet pirmajame kėlinyje buvome pernelyg lėti. Antrajame kėlinyje pradėjome žaisti savo žaidimą, spausti varžovus ir pabaigoje pasiekėme reikalingą rezultatą“, – pasakojo Naujosios Zelandijos rinktinės kapitonas Richie McCaw.

Pastarąjį kartą anglai Naujojoje Zelandijoje laimėjo 2003 metais, tais pačiais, kuriais Anglijos komanda Australijoje tapo pasaulio čempione.

Wayne‘as Smithas, buvęs Naujosios Zelandijos trenerio asistentas, tuo metu treniravo Anglijos „Northampton“ komandą. Jis išraiškingai pripažino, kad įspūdingą anglų laimėjimą prieš 11 metų lėmė pasiaukojimas: „Vienas lyderių Neilas Backas du metus nevalgė mėsainių, kad būtų puikios sportinės formos pasaulio čempionate“.

Panašiai Anglijos žaidėjai ruošiami ir artėjančioms planetos pirmenybėms, kurios ir vyks būtent Anglijoje. W.Smithas teigiamai vertino Anglijos rinktinės žaidimą prieš Naująją Zelandiją, nepaisant pralaimėjimo.

„Anglai žaidė intensyviai ir su dideliu noru. Jie žaidė puikų regbį. Jie neleido būti stumdomi, žaidė patrauklų aktyvų regbį ir gali šiame periode pasiekti didelių pergalių“, – pasakojo W.Smithas.

Anglijos rinktinė su Naująja Zelandija susitiks dar du kartus. Antrasis susitikimas bus žaidžiamas birželio 14 dieną.

Kitose kontrolinėse rungtynėse įtikinamas pergales iškovojo galingos Pietų Afrikos ir Australijos rinktinės. Taip pat silpnesnes ekipas įveikė britų salyno atstovai – škotai ir airiai.

Kontrolinių regbio susitikimų rezultatai:

JAV – Škotija 6:24 (3:17)
Australija – Prancūzija 50:23 (29:9)
Pietų Afrika – Pasaulio rinktinė 47:13 (18:13)
Argentina – Airija 17:29 (10:11)

Priminsime, kad regbio šventė ateinantį savaitgalį bus ir Lietuvoje. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione šeštadienį ir sekmadienį vyks Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius