Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Prestižiniame „Šešių nacijų“ turnyre – intriguojantis priešpaskutinis turas

Savaitgalį prestižiniame „Šešių nacijų“ regbio turnyre vyks priešpaskutinis turas, galintis turėti lemiamos įtakos šio sezono rikiuotei.
Rungtynių akimrika
Rungtynių akimrika / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Airija – Škotija (šeštadienis, 16:15)

Svarbiausias turo mačas vyks Airijoje, kur šeimininkai sieks pratęsti savo žygį ne tik dėl „Šešių nacijų“ trofėjaus, bet ir dėl „Grand Slam“ titulo, kuris suteikiamas už visas laimėtas turnyro rungtynes.

Bet savo svajonės dar nepalaidojo ir škotai, o po įspūdingos pergalės prieš anglus, žaidėjai yra pakilime. Praėjusiais metais škotai namuose sugebėjo nugalėti airius 27:22, bet Dubline paskutinė pergalė iškovota 2010 metais. Škotai taip pat turi galimybę pirmą kartą „Šešių nacijų“ turnyro istorijoje iškovoti tris pergales iš eilės.

Tuo tarpu airiai šiuo metu yra laimėję 10 tarptautinių rungtynių iš eilės ir sieks pirmą kartą istorijoje iškovoti 11-ą pergalių paeiliui. Namuose airiai „Šešių nacijų“ turnyre nėra pralaimėję nuo 2013 metų.

Prancūzija – Anglija (šeštadienis, 18:45)

Po skaudaus antausio rungtynėse su škotais, „Šešių nacijų“ čempionai anglai susikomplikavo savo padėti ir nebegali dalinti taškų. Norėdama išsaugoti viltis kovoti dėl turnyro trofėjaus, Anglijos rinktinė išvykoje privalo nugalėti Prancūzijos komandą, o jeigu airiai pelnys ir papildomą tašką, tuomet tą privaloma bus padaryti ir anglams.

„Po pralaimėjimo škotams norime reabilituotis. Rungtynėse su prancūzais turime būti grubūs ir agresyvūs priekinėje linijoje ir žaisti laikydamiesi taktinės disciplinos“, – sakė anglų treneris Eddie Jonesas.

Anglijos rinktinė yra laimėjusi 9 iš paskutinių 11 susitikimų su prancūzais. Tuo tarpu Prancūzijos rinktinė gali gerokai pasigerinti savo pozicijas turnyre ir tikrai mes rimtą iššūkį. Po pergalės prieš italus prancūzai nutraukė aštuonerių nelaimėtų rungtynių seriją, todėl Paryžiaus „Stade de France“ stadione sieks pradžiuginti savo sirgalius geru žaidimu.

Velsas – Italija (sekmadienis, 17:00)

Po skaudžių pralaimėjimų šių metų turnyre Velsas pasitraukė iš kovos dėl turnyro trofėjaus ir komandos treneris Warrenas Gatlandas ėmėsi permainų. Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis, Velso sudėtyje yra net 10 naujų žaidėjų. O būtent tai teikia vilčių turnyro autsaiderei Italijai.

Užsienio apžvalgininkai yra nustebę dėl drastiškų pokyčių Velso sudėtyje, nes ši komanda dar gali užimti garbingą antrąją vietą. Nepaisant to, Velsas vis dar išlieka mačo favoritu, o daug ką lems italų motyvacija.

Praėjusiais metais Italijoje Velsas iškovojo pergalę 33:7. Iš viso šios komandos tarpusavyje žaidė 25 kartus, o Velsas laimėjo 22 sykius.

„Šešių nacijų“ turnyro rungtynes galima stebėti per „Viasat Sport Baltics“ televiziją ir transliacijų internete platformą „Viaplay“.

Turnyro lentelė po trijų turų:

1. Airija 14 tšk.
2. Anglija 9
3. Škotija 8
4. Velsas 6
5. Prancūzija 6
6. Italija 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius