-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 30

Regbininkas Karolis Navickas: „Prancūzijoje galiu tobulėti“

Vienas geriausių Lietuvos regbio žaidėjų Karolis Navickas šiais metais nusprendė jėgas išmėginti trečiajame pagal pajėgumą Prancūzijos „Fed 1“ divizione. Ambicingus tikslus šiemet keliantis klubas skina vieną pergalę po kitos, o K. Navickas tapo vienu pagrindinių komandos ramsčių.
Karolis Navickas
Karolis Navickas / Komandos nuotr.

Lietuvio atstovaujama „Pays d‘Aix“ komanda iš 11 rungtynių laimėjo 10 ir užtikrintai pirmauja ketvirtoje grupėje. K. Navickas šiemet gali džiaugtis ne tik geru žaidimu. Regbininko žmona Eglė prieš kelis mėnesius pagimdė dukrytę.

Šventėms į Lietuvą grįžęs K.Navickas papasakojo apie savo vaidmenį komandoje, šio sezono tikslus bei jausmą išvydus pirmąją savo atžalą.

– Kaip sekėsi įsitvirtinti komandoje? Ar geras kolektyvas?

 Komandai sekasi tikrai gerai, iš 11 mačų laimėjome 10, o pačias pirmas rungtynes sužaidėme lygiosiomis.

– Komandoje gana greitai įsitvirtinau, gavau trenerio pasitikėjimą nuo pat pirmųjų draugiškų rungtynių ir visus mačus pradedu startinėje sudėtyje. Komanda labai draugiška, jaučiuosi kaip didelėje šeimoje. Pirmosiose draugiškos rungtynės dar sekėsi sunkiai, nes ekipoje yra daug naujų žaidėjų ir nebuvome susižaidę, bet dabar jau esame kaip kumštis.

– Sezono pradžioje skinate beveik vien pergales. Ar esate patenkintas savo forma?

– Komandai sekasi tikrai gerai, iš 11 mačų laimėjome 10, o pačias pirmas rungtynes sužaidėme lygiosiomis. Forma esu patenkintas. Aišku, spaudžiu save per kiekvienas rungtynes, kad galiu pasirodyti dar geriau.

– Kaip vertinate patį čempionato lygį? Kas nustebino ar ko trūksta?

– Čempionato lygis gana aukštas. Čia ne taip, kaip buvo Rusijoje, kuomet tik trys komandos gali suteikti didesnį pasipriešinimą. Čia visi moka žaisti regbį ir kiekvienos rungtynės būna nelengvos. Manau, kad šiose pirmenybėse yra gera galimybė tobulėti. Turime tikslą laimėti čempionatą ir sugrįžti į „Pro D2“ divizioną, iš kurio ekipa iškrito prieš dvejus metus.

– Neseniai tapote tėvu. Ar teko būti su žmona gimdymo akimirkomis?

– Man ir mano žmonai Eglei buvo sunkus momentas, nes gyvenome atskirai ir negalėjau būti šalia, kadangi buvo įtemptas sezono metas ir klubas neišleido namo. Po kelių rungtynių turėjau savaitę atostogų ir grįžau aplankyti žmonos ir savo mažosios princesės. Jausmo net nežinau kaip apibūdinti vienu žodžiu. Kai pamatai savo vaiką, tai būna kažkas nerealaus.

– Kaip pasikeitė gyvenimas tapus tėvu?

Lietuvos regbio mylėtojams norėčiau palinkėti sveikatos, nes tai yra pagrindinis gyvenimo turtas. Linkiu, kad visi būtų laimingi ir daugiau šypsotųsi.

– Kol kas žmona Lietuvoje buvo viena, o per šventes pagaliau grįžau į Lietuvą. Po švenčių visi keliausime į Prancūziją. Pagaliau atėjo momentas, kai būsime visi kartu.

– Geriausiu Lietuvos regbininku antrus metus išrinktas Ignas Darkintis. Ar pritariate tokiam sprendimui?

– Sveikinu Igną su šiuo pripažinimu. Jis tikrai geras žaidėjas ir manau, kad tokio įvertinimo nusipelnė. Iš tikro nelabai kreipiu dėmesį į šiuos rinkimus, nes sunku stebėti žaidėjus ir juos įvertinti. Turiu kitokių tikslų ir svarbiausia yra laimėti  „Fed 1“ čempionatą. Jei klubas mane pripažintu geru žaidėju ir pratęstų sutartį, tada galėčiau pasakyti, kad šį sezoną padariau viską, ką norėjau.

– Kaip leidžiate šventes?

– Šventes leidžiame ramiai su šeima. Nieko rimto neplanuojame. Susitinkame su draugais, tiesiog paprastai praleisime šias šventes.

– Ko palinkėtumėte Lietuvos regbio gerbėjams Naujųjų metų proga?

– Lietuvos regbio mylėtojams norėčiau palinkėti sveikatos, nes tai yra pagrindinis gyvenimo turtas. Linkiu, kad visi būtų laimingi ir daugiau šypsotųsi. Noriu paprašyti visų, kad pavasarį būtinai palaikytų Lietuvos regbio rinktinę, nes mums būtinas 16-as žaidėjas aikštėje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius