-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 24

Geriausias Lietuvos regbininkas – Anglijoje besitreniruojantis Ignas Darkintis

Šeštadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje buvo iškilmingai surengta Lietuvos regbio sezono uždarymo šventė.
Justinas Vasiliauskas
Justinas Vasiliauskas / E.Šemioto nuotr.

Savo pasirodymą surengus Kauno „Big Band“ muzikantams, estafetė buvo perduoda Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentui Ryčiui Davidovičiui ir generaliniam direktoriui Irmantui Kukulskiui, kurie įteikė apdovanojimus geriausiams Lietuvos žaidėjams, treneriams ir kitiems nusipelniusiems asmenims.

Geriausiu 2015 metų Lietuvos regbio žaidėju pripažintas Anglijoje sportuojantis Ignas Darkintis. Antrąją vietą rinkimuose užėmė Jonas Mikalčius, trečiąją – Gediminas Marcišauskas. Geriausia šalies regbininke pripažinta Kauno „Ąžuolo“ atstovė Jurgita Žukauskienė.

Geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu regbininku pripažintas Justinas Vasiliauskas (Šiaulių „Vairas-Kalvis“). Rinkimuose už jo nugaros liko jaunieji Vytaras Bloškys („BaltRex-Šiauliai“) ir Justinas Urbonas („Vairas-Kalvis“). V. Bloškys tapo geriausiu regbio-7 žaidėju.

E.Šemioto nuotr./Lietuvos regbio-7 vyrų rinktinė
E.Šemioto nuotr./Lietuvos regbio-7 vyrų rinktinė

Metų komanda tapo Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė, šiais metais Kaune triumfavusi Europos čempionato A diviziono turnyre ir iškovojusi teisę kitais metais dalyvauti „Grand Prix“ divizione. Fantastiškai Vilniuje pasirodžiusi Lietuvos moterų rinktinė už užimtą antrąją vietą B divizione ir kelialapį į aukštesnį lygį buvo apdovanota metų blykstės kategorijoje.

Geriausiu regbio-15 jaunių pirmenybių žaidėjų tapo Eimantas Bagarauskas („Vairas“), o regbio-7 jaunių čempionato – Dainius Zepnickas (VRA).

Geriausiu šalies regbio teisėju eilinį kartą pripažintas Ramūnas Grumbinas. Už didžiulius nuopelnus šalies regbiui metų lyderio prizu buvo apdovanotas Kauno „Ąžuolo“ klubo vadovas, Europos vyrų regbio-7 čempionato Kaune organizacinio komiteto pirmininkas Vytautas Vasilenka.

Metų projektu išrinktas „Regbis.Viči.Jėga“, kuris sparčiai populiarina nekontaktinio regbio žaidimą pradinėse mokyklose.

Lietuvos vyrų regbio rinktinė savo ruožtu atsidėkojo federacijai ir jai įteikė iš granito pagamintus simbolinius medalius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius