-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 08

„Šešių nacijų“ antrasis turas: intriguojantys regbio spektakliai Britų salose

Prestižiniame „Šešių nacijų“ regbio turnyre savaitgalį bus sužaistos intriguojančios antrojo turo rungtynės. Būtent po šio turo gali išryškėti turnyro lyderiai ir realiausi kandidatai šiais metais pasipuošti čempionų titulu.
Šešios nacijos
Šešios nacijos / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Anglija – Velsas

Galingai šių metų turnyrą pradėjusios Anglijos ir Velso rinktinės Londono „Twickenham“ stadione susikaus galimai vienose svarbiausių rungtynių. Antrąją pergalę iškovojusi ekipa įgis geras pozicijas kovojant dėl taip trokštamo trofėjaus.

Šių komandų tarpusavio susitikimų istorija siekia dar 1881 metus. Tai vienas seniausių ir žymiausių regbio derbių visame pasaulyje. Per 130 tarpusavio akistatų anglai yra iškovoję 61 pergalę, 57 laimėjimais džiaugėsi Velsas, o 12 susitikimų baigėsi lygiosiomis.

Praėjusiais metais Velse anglai iškovojo dramatišką pergalę 21:16 po Ellioto Daly žeminimo mačo pabaigoje.

Airija – Italija

Airijos rinktinė, po neįtikėtinos pergalės pirmajame ture prieš Prancūzijos komanda, šįkart turės sąlyginai silpnesnį varžovą. Visgi italai ne kartą įrodė, kad nurašyti juos visada gali būti labai pavojinga, o papildomos motyvacijos jiems gali suteikti skaudus smūgis praėjusiais metais, kuomet airiai tiesiog sutraiškė italus net 63:10.

Airiai puikiai supranta, kad antroji pergalė gerokai sustiprintų galimybes kautis dėl aukščiausių vietų, todėl sausakimšame Dublino „Aviva“ stadione sieks pradžiuginti savo sirgalius gražiu ir pergalingu žaidimu. Iš viso airiai su italais nuo 1988 metų yra žaidę 27 kartus. Airijos regbininkai pasiekė 23 pergales, o italai – keturias.

Škotija – Prancūzija

Beveik neprognozuojamas mūšis sekmadienį vyks Škotijoje. Abi komandos antrąjį turą pradės po skaudžių smūgių pirmajame, tačiau savijauta turėtų būti gana skirtinga. Prancūzai pademonstravo fantastišką žaidimą rungtynėse su airiais, tačiau per pridėtą laiką praleidę skaudų varžovų smūgį į vartus, turėjo šluostytis ašaras. Tuo tarpu daug simpatijų pastaraisiais metais susilaukiantys škotai išvykoje neturėjo jokių vilčių žaidžiant su Velsu.

Būtent tai, kas greičiau atsigaus ir geriau pasiruoš kovai, lems rungtynių laimėtoją. Pralaimėjimas sukomplikuotų galimybes kautis dėl aukščiausių vietų. Prieš metus Prancūzija Paryžiuje 22:16 įveikė škotus.

Tai bus 91-oji škotų ir prancūzų tarpusavio akistata nuo 1910 metų. Prancūzija yra laimėjusi 53 kartus, Škotija – 35, o trys susitikimai baigėsi taikiai.

Savaitgalio tvarkaraštis:

Šeštadienis

16.15 val. Airija – Italija

18.40 val. Anglija – Velsas

Sekmadienis

17,00 val. Škotija – Prancūzija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius