-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 23

„Šešių nacijų“ turnyro trečiasis turas: ar lyderiai atitrūks nuo persekiotojų?

Savaitgalį prestižiniame „Šešių nacijų“ regbio turnyre vyks intriguojantis trečiasis turas. Po dviejų turų čempionate pirmauja Airijos ir Anglijos rinktinės. Jeigu jos pasieks pergales ir šį savaitgalį, tai greičiausiai jos dviese tęs kovą dėl varžybų trofėjaus.
Šešios Nacijos
Šešios Nacijos / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Prancūzija – Italija (penktadienis, 22 val.)

Pirmose dvejose rungtynėse arti pergalės buvę, bet apmaudžiai pralaimėjimus patyrę prancūzai, bus laikomi akivaizdžiais šio mačo favoritais. Jeigu šeimininkai pademonstruos tokią pat formą kaip per pirmus mačus, tai italams bus sunku tikėtis pirmųjų taškų.

Iš kitos pusės, Prancūzijos rinktinėje yra keletas traumuotų žaidėjų, o italams tai gali būti viena realesnių galimybių šiemet kabintis į pergalę.

„Aš tikiu tuo keliu, kuriuo mes einame visi kartu. Praėjusiose rungtynėse Dubline mes nepadarėme tai, ką buvome suplanavę, bet šįkart labai svarbu pasimokyti iš klaidų ir laikytis žaidimo plano. Šios rungtynės yra mums nauja galimybė. Privalome negalvoti apie prancūzus, o susikoncentruoti į savo žaidimą. Tikiu, kad sirgaliams parodysime tokį žaidimą, kuris leistų mumis didžiuotis“, – vylėsi Italijos rinktinės treneris airis Conoras O'Shea.

Tai bus 40-oji šių ekipų tarpusavio akistata. Prancūzija iki šiol laimėjo 36 kartus, o italai – vos tris. Prancūzijos rinktinė namuose laimėjo visus devynis mačus prieš italus, pelnydama vidutiniškai 32,3 taško ir atlikdama daugiau nei po tris žeminimus per rungtynes. Paskutinę pergalę italai „Šešių nacijų“ turnyre iškovojo 2015 metais, kuomet įveikė Škotiją. Po to jie patyrė 14 nesėkmių iš eilės.

Airija – Velsas (šeštadienis, 16.15 val.)

Be jokių abejonių tai bus vienas svarbiausių susitikimų šių metų turnyre. Tik laimėjusi komanda išsaugos galimybes kautis dėl „Šešių nacijų“ titulo, todėl Dubine laukia fantastiškas regbio spektaklis.

Velso rinktinės žvaigždė sako, kad šios rungtynės bus tarsi finalas. 28-erių metų regbininkas dėl traumos praleido pirmus du mačus, bet tikisi spėti atsigauti iki šeštadienio rungtynių.

„Jeigu pralaimėsime, tai praktiškai bus neįmanoma laimėti turnyrą, – sakė D. Biggaras. – O jei laimėsime, tai mums liks dvejos rungtynės namie prieš italus ir prancūzus, todėl visos viltys būtų gyvos. Todėl puikiai suprantame, kad šios rungtynės bus tarsi finalas“.

Velsas per paskutinius penkis mačus su Airija pralaimėjo vos sykį, tačiau „Šešių nacijų“ turnyro rungtynių Dubline nėra laimėję nuo 2012 metų. Taip pat airiai namuose nėra pralaimėję nuo 2013 metų, kuomet 6:12 nusileido Anglijai.

Iš viso šios komandos tarpusavyje nuo 1882 metų žaidė net 125 kartus. Velsas laimėjo 68 kartus, Airija – 50.

Škotija – Anglija (šeštadienis, 18.45 val.)

Škotijos rinktinei reikia pademonstruoti geriausią savo pasirodymą, bet nutrauktų 10 metų trunkančią pralaimėjimų Anglijai seriją. Taip sako Škotijos rinktinės treneris Gregoras Townsendas.

Statistika škotams išties yra negailestinga. Paskutinį kartą Škotijos komanda anglus nugalėjo 2008 metais, o namuose paskutinį žeminimą rungtyniaujant su anglais atliko dar 2004 metais.

Nepaisant to, G. Townsendas nekantraudamas laukia akistatos su Eddie Joneso vadovaujama „Šešių nacijų“ čempione Anglijos ekipa. „Mūsų žaidėjams tai yra nuostabi galimybė išbandyti jėgas su pačiais geriausiais regbininkais“, – sakė treneris.

Galingai pastaraisiais metais rungtyniaujantys anglai siekia apginti titulą, todėl varžovams dovanų dalintis nenusiteikę.

Pirmas šių dviejų valstybių regbio mačas įvyko dar 1871 metais. Per 135 tarpusavio susitikimus Anglija pasiekė 75 pergales, o škotai – 42. Tradiciškai šių rungtynių nugalėtojas laimės „Calcutta“ taurę.

Visas rungtynes galite lietuviškai stebėti per vaizdo transliacijų internetu platformą „Viaplay“. Kai kuriuos mačus tiesiogiai, o visų vaizdo įrašus – ir per „Viasat Sport Baltic“ kanalą.

Turnyro lentelė po dviejų turų:

1. Airija 9 tšk.

2. Anglija 9

3. Velsas 6

4. Škotija 4

5. Prancūzija 2

6. Italija 0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius