-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

Sustiprėjęs „Ąžuolas“ regbio „Top“ lygoje kibs į atlapus favoritams

Gana sunkų periodą praėjusiais metais išgyvenęs Kauno „Ąžuolo“ regbio klubas šiame sezone išgyvena savotišką atsinaujinimą. Vasarai prisiviliojęs į komandą ne vieną Lietuvos rinktinės narį, Kauno klubas yra pasiryžęs Baltijos regbio „Top“ lygoje kautis dėl prizinių vietų.
Kauno „Ąžuolas“
Kauno „Ąžuolas“ / nuotr. LRF
Temos: 1 Regbis

Tautvydas Krasauskas, Alanas Alasauskis, Domantas Bagužis, Darius Vaitkevičius – visi šie Lietuvos rinktinėse svarbius vaidmenis atliekantys žaidėjai šią vasarą vilkės „Ąžuolo“ marškinėlius, bet bene svarbiausias ekipos papildymas – treneris Linas Naujalis.

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas ir treneris nusprendė grįžti į Lietuvą iš JAV ir vėl ketina prisidėti prie regbio augimo mūsų šalyje.

„Dabar daugiau laiko praleidžiu Lietuvoje, o Kauno klubas neteko trenerio, ten buvo sudėtinga situacija. Dėl to nusprendžiau jiems padėti. Man tai irgi gera situacija, nes aš noriu treniruoti, turiu dabar laiko“, – sakė L.Naujalis.

Jeigu Domantas Bagužis ir Darius Vaitkevičius anksčiau ne kartą yra žaidę Kauno komandoje, tai Šiaulių „Vairo“ auklėtinio A.Alasauskio ir „Baltrex-Šiaulių“ talento T.Krasausko prisijungimas prie „Ąžuolo“ gerokai nustebino regbio gerbėjus. Visgi tai galima suprasti žinant L. Naujalio indėlį šių ir nemažai kitų Lietuvos regbininkų karjeroms. Būtent Lino dėka, Alanas, Tautvydas ir dar didelis būrys talentingų Lietuvos žaidėjų turėjo progą mokytis ir sportuoti regbio valstybėje – Pietų Afrikoje (PAR).

„Šių žaidėjų vystymusi, ne tik kaip žaidėjais, bet ir kaip žmonėmis, rūpinuosi nuo 15-os metų. Jie sportavo PAR, dabar studijuoja Anglijoje. Pakalbėjome su žaidėjais ir nusprendėme, kad sprendimas žaisti „Ąžuole“ bus abipusiai naudingas. A.Alasauskis buvo auginamas, kad žaistų 10-u numeriu. „Vaire“ vis dar yra šio klubo ir rinktinės veteranų, todėl keletą metų jis ten negaudavo šios pozicijos. Tuo tarpu „Ąžuolas“ neturėjo įžaidėjo, o be šios pozicijos žaidėjo mes negalime būti konkurencingi „Top“ lygoje. Įžaidėjo svarba čia beveik tokia pati kaip krepšinyje. O dėl Tautvydo tai „Baltrex‘ui“ bus nauda žiūrint iš regbio plėtros pusės. Šioje komandoje yra trys ar keturi devinti numeriai, kurie lieka Tautvydo šešėlyje. Manau, kad jiems daug didesnė nauda žaisti prieš Tautvydą nei sėdėti ant suolo. Tokia yra mano strategija. Galbūt tarp fanų bus kokių nesupratimų, bet iš regbio rinktinės ir Kauno pusės tai yra puikus variantas“, – aiškino L.Naujalis.

Įžaidėjo svarba čia beveik tokia pati kaip krepšinyje

Pasiruošimą naujam sezonui šiais metais visiems klubams gerokai sutrukdė koronaviruso pandemija. Vis dėlto sąlygos visoms ekipoms yra vienodos, todėl trumpo pasiruošimo periodo L.Naujalis nesureikšmina.

„Žinoma, šį sezoną visiems sąlygos yra vienodos, todėl bus labai įdomu kaip komandos atrodys pirmosiose rungtynėse. Tada ir pamatysime, kur randamės mes, o kur – priešininkai. Mes pasiruošimą pradėjome vėlai, o aš pats su komanda esu apie tris savaites. Nepersistengdami sužaidėme keletą draugiškų rungtynių, į turnyrą Vilniuje atsivežėme keletą jaunų žaidėjų, kuriuos norime vystyti. Visi kartu norime po truputį judėti į priekį“, – kalbėjo L.Naujalis.

Į Lietuvą treneris buvo grįžęs 2013 metais, kuomet taip pat iškart ėmėsi dirbti šalies regbio labui ir treniravo vyrų rinktinę. Vertindamas dabartinę situaciją, L.Naujalis džiaugiasi, kad klubai profesionalėja, tačiau bendras šalies regbio vystymasis gali būti spartesnis.

„Klubai atlieka puikų darbą, imasi daug iniciatyvų, bet kalbant apie strategiją, tai visa regbio bendruomenė turi susėsti ir pagalvoti, ką daryti su žaidėjų vystymusi. Kalbu apie nacionalinį lygmenį. Statistika rodo, kad mes pasiekėme aukštesnį lygį, bet jame, jeigu neturime dviejų-trijų žaidėjų, tai nebeturime ir rinktinės. Svarbu turėti programą, kuri padėtų atpažinti regbio talentus. Matosi, kad per pastaruosius metus Lietuvos regbyje įvyko labai daug gerų dalykų, bet dabar reikia galvoti apie sportinę pusę ir kaip judėsime toliau“, – pridūrė L.Naujalis.

Pirmajame ture birželio 27 dieną Šiaulių „Vairas-Kalvis“ namuose susitiks su Kauno „Ąžuolu“. Kiek vėliau Šiauliuose įvyks „Baltrex-Šiaulių“ ir „RK Šiaulių“ akistata, o Latvijoje kausis „Garkalne-Livonia“ ir „Miesnieki-Kekava“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius