Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savickas apie traumas ir amžiną priešininką Pudzianowskį (Prakalbinti stipriausiąjį – II dalis)

Stipriausio visų laikų pasaulio žmogaus biografinė knyga „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ bus išleista šių metų vasarą. Biografijoje milžinas pasakoja apie gyvenimo vertybes, sportinius laimėjimus, apie svajonių, virtusių realybe, įgyvendinimą, patriotiškumą, istorijas, nutikusias per ilgą karjerą, pataria, ko reikia paisyti norint pasiekti užsibrėžtą tikslą.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Internetinis portalas 15 min.lt siūlo iš arčiau pažvelgti į stipriausio pasaulyje žmogaus gyvenimą ir knygos apie jį kūrimą. Knygos autorius Andrius Guginis kiekvieną savaitę spausdina straipsnių ciklą „Prakalbinti stipriausiąjį“, kuriuose aprašomas biografijos kūrimo procesas.

Kartą užkrito daugiau nei100 kg akmuo...

Sausio 23 šeštadienis, Didžioji Riešė: „...Ir paskui patyriau traumą. Buvau jaunas, greitas ir kartais nepagalvojantis apie savo veiksmus“, – pokalbio viduryje mintį užbaigė Žydrūnas. Sėdėjau ir tylėjau. Bandžiau suvokti, kaip turėjo atrodyti visa situacija. Milžinas guli po kelių šimtų kilogramų svoriu.

„O viename iš pasaulio čempionatų ir daugiau nei šimto kilogramų akmuo buvo užkritęs ant manęs. Skaudėjo“, – tęsdamas pokalbį apie traumas kalbėjo stipriausias pasaulio žmogus. Paskui, paprašytas parodyti, kuri kūno vieta dar nebuvo traumuota, bakstelėjo į galvą: „Dabar jau visada žinau, ką darau galiūnų varžybose.“

Per kitą pusvalandį daugkartinis Lietuvos galiūnų čempionas detaliai papasakojo, ką ir kaip dažniausiai susižeidžia žmonės, užsiimantys jėgos sportu. „Su trauma reikia išmokti susigyventi“, – baigdamas temą apie susižeidimus pridūrė sportininkas.

– Žydrūnai, o tiesa, kad būna dienų, kai negali išlipti iš lovos?

– Būna. Po sunkesnių varžybų visą kūną maudžia ilgai. Per ilgą karjerą jau susitaikiau su tokiu nuovargiu ir paprasčiausiai nebekreipiu dėmesio.

– O ką dažniausiai skauda?

– Visą kūną, – sako Žydrūnas ir pradeda rodyti kiekvieną sužeistą vietą. Apie traumas milžinas pasakoja daugiau nei valandą. Labiausiai įstringa kalbos apie kelionę į Syktyvkarą. – ...Ir tada jie mus išsodino. Vienus kažkokiame Baltarusijos mieste. Paskui kitą rytą įsiprašėme į traukinį, riedantį Maskvon, iš ten nuvykome į Europos jėgos trikovės čempionatą. Ten ir vėl likau antras... Vis per tą traumą.

– O tokios traumos dažnai pakiša koją per rimtus turnyrus?

– Taip, dažnai.

– Gal gali plačiau papasakoti?

Po šio klausimo Žydrūnas prisiminė aukščiausio lygio varžybas, kuriose įsisenėjusios traumos sutrukdė pasiekti užsibrėžtą rezultatą. Tokių buvo daug: nuo turnyrų Lietuvoje iki JAV.

Pudzianowskis viską daro dėl pinigų

Pasaulio stipriausieji – charizmatiškos asmenybės. Vien ko vertas lenkas Mariuszas Pudzianowskis. Lenkas penkis kartus yra laimėjęs pasaulio galiūnų čempionatą (WSM), bet jo reputacija galiūnų pasaulyje prasta.

Arogantiškasis lenkas nespinduliuoja draugiškumu. Šiemet galutinai įsitikinęs, kad dominuoti vienas galiūnų turnyre jau negali, Pudzianowskis nusprendė vėl dalyvauti kovose be taisyklių, bet prieš kelias savaites vykusioje kovoje gėdingai buvo nokautuotas.

VIDEO: Mariusz Pudzianowski vs Tim Sylvia MMA

– Su Mariuszu mes visada turėjome nebaigtų sąskaitų. Pernai, per 2009 metų pasaulio čempionatą, galutinai paaiškėjo visi atsakymai į ilgai kamavusius klausimus, kas yra stipriausias, – pasakodamas apie planetos stipriausiuosius aiškino Savickas.

– O kodėl lenkas (Pudzianowskis – aut. past.) arogantiškas?

–  Mariuszas yra Mariuszas. Jis viską daro dėl pinigų. Šį sportininką jau daug metų tai stumia į priekį. Man labiau rūpi sportiniai pasiekimai. Jam – sąskaita banke.

– Tačiau jis yra stiprus atletas...

– Pudzianowskis – kovotojas. Kai kuriuose milžinų turnyruose lenkas laimi pirmas vietas. Tiesa, ne pačio aukščiausio rango. Į „Arnold Strongman Classic“ varžybas jau nevyksta keletą metų. Geriausias Pudzianowskio pasiektas rezultatas maksimalių žmogaus jėgų reikalaujančiame turnyre – ketvirta vieta.

Baigiantis antram pokalbiui planetos stipruolis atskleidė, kokie yra galiūnai. Vėliau nusprendėme, kad temą apie milžinus, jų darbus bei uždarbį iš galiūnų sporto pratęsime per kitą interviu.

„Daug žmonių domisi, ar galiūnų sportas pelningas“, – baigiantis pokalbiui prasitarė biržietis ir pridūrė, kad tie, kas vaikosi pinigų sporte, nesirenka šio sunkaus užsiėmimo.

Stipriausio pasaulyje žmogaus biografiją „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ sudarys dvylika dalių. Jose Ž.Savickas atskleis galiūnų sporto užkulisius, pasakos, kaip pasiekti tikslą, ir atskleis,  kokiomis vertybėmis pats vadovaujasi gyvenime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius