Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasibaigus Sočio olimpinėms žaidynėms trasose jau skaičiuojamos mirtys

Vos tik pasibaigė Sočio žiemos ir parolimpinės žaidynės, o iš šio miesto išvyko 18 tūkstančių savanorių bei 45 tūkstančiai tvarką prižiūrinčių pareigūnų, 2014 metų olimpiados sostinės trasose jau žūva žmonės. Tik ką visiems norintiems atsidariusioje „Roza Chutor“ kalnų slidinėjimo centro trasoje jau galima dėti gėles – sekmadienį per trasą nugarmėjusi sniego lavina nusinešė dviejų moterų gyvybes.
Kalnų slidinėjimo centras „Roza Chutor“
Kalnų slidinėjimo centras „Roza Chutor“ / Modesto Krukausko nuotr.

„Labirint“ kalnų slidinėjimo trasoje nelaimė įvyko sekmadienį per pietus, o pirmadienį gelbėtojai pranešė, kad po sniego lavina žuvo 45-erių Krasnodaro miesto gyventoja Jelena Polchova ir iš ten pat kilusi 16 metų mergina.

Sniego banga į savo spąstus buvo pasiėmusi ir dar keturis kalnų slidinėjimo mėgėjus, tačiau visi jie sugebėjo atsikasti iš po sniego iki to laiko, kol pasirodė gelbėtojai. Tiesa, vienam vyrui teko vykti į ligoninę – jam lūžo ranka.

Kaip teigė gelbėtojai, lavinos liežuvis siekė 100 metrų, o sniego kiekis – 100 kubinių metrų.

Kaip teigė įvykio liudininkas Michailas Karamyševas, grupę iš 6 asmenų lavina „pagavo“ tuo metu, kai ji ilsėjosi – žmonės kalbėjo, stovėjo, o stichija juos parbloškė ir nusitempė į nuokalnę.

Dieną prieš, netoliese nuo tragedijos vietos, taip pat buvo sniego lavina, tačiau trasos darbuotojai ignoravo šį gamtos įspėjimą.

„Tai ne vieta ekstremaliam slidinėjimui, tad net negalima sakyti, kad buvo prielaidos lavinai. Gal oras padarė savo juodą darbą – juk buvo 16 laipsnių šilumos. O gal ir tai, kad trasoje nėra daug prižiūrinčio ją personalo – galbūt jie ką nors būtų pastebėję“, – teigė liudininkas.

Jis patvirtino, kad dieną prieš, netoliese nuo tragedijos vietos, taip pat buvo sniego lavina, tačiau trasos darbuotojai ignoravo šį gamtos įspėjimą.

„Buvo pranešta, kad trasa sekmadienį veiks iki 13 valandos, po to bus profilaktiškai uždaryta, kad būtų galima įvertinti, ar nėra grėsmės sniego lavinoms. Nelaimė įvyko 12.45 val. Trasoje nebuvo tiek darbuotojų, kad galėtų būti užtikrintas saugumas. Juk ne olimpiada“, – teigė vienas iš Krasnodaro krašto gelbėjimo tarnybos atstovų.

„Roza Chutor“ kalnų slidinėjimo centras yra įsikūręs 1300 metrų virš jūros lygio ir jam priklauso apie 40 nusileidimo trasų. Jos paprastiems žiemos sporto mėgėjams atsidarė tik šeštadienį – iki tol trasose treniravosi ir varžėsi žiemos olimpiados ir parolimpinių žaidynių sportininkai.

VIDEO: Sočyje žuvo dvi moterys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius