Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočyje slidinėjimo varžybose dalyvaus ir smuikininkė Vanessa Mae

Pasaulinio garso smuikininkė Vanessa Mae dalyvaus pirmosiose savo olimpinėse žaidynėse Sočyje. 35 metų sportininkė, kuriai slidinėjimas yra antra didžiausia aistra po muzikos, atstovaus Tailandui.
Vanessa Mae
Vanessa Mae / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tailando slidininkai nepatenka į pasaulio geriausiųjų 500-uką, tačiau po vieną šalies moterį ir vyrą slidininką turi teisę dalyvauti olimpiadoje slalomo ir slalomo milžino rungtyse.

Didžiosios Britanijos ir Tailando pilietybes turinti V.Mae slidinėti pradėjo būdama ketverių, o pernai debiutavo tarptautinėse varžybose.

Šiemet slidininkė Australijoje treniravosi su nacionaline Rusijos komanda, o Slovėnijoje vykusiose varžybos užėmė septintąją vietą, Jose V.Mae čiuožė su tėvo pavarde Vanakorn.

Vaikystėje išsiskyrus smuikininkės tėvams ji su motina išvyko į Didžiąją Britaniją, tačiau žinojo, kad neturi galimybių patekti į šios šalies slidinėjimo rinktinę.

2002 metais dėl biurokratinių barjerų slidininkė negalėjo čiuožti olimpiadoje atstovaudama Tailandui. Sportininkė norėjo gauti Tailando pilietybę, tačiau iš V.Mae buvo reikalauta, kad ji atsisakytų britiško paso.

Vis dėlto, šie barjerai vėliau buvo įveikti ir garsenybė gavo Tailando valstybės pasą ir išsaugojo britišką.

Tailando sportininkai žiemos olimpiadose dalyvauja tik nuo 2002 metų. Šalies olimpinis komitetas pirmadienį praneš žaidynių Sočyje organizatoriams, kad V.Mae atstovaus šaliai 2014-ųjų žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius