-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12

7 teniso rekordai, kurių pagerinti yra beveik neįmanoma

Rafaeliui Nadaliui bei Serenai Williams trūksta vos dviejų laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyrų ir jie taps absoliučiais rekordininkais. Rogeris Federeris vis dar vejasi Jimmy Connorsą pagal iškovotus ATP titulus. Tačiau teniso portalas Deuce pristato septynis rekordus, kurių greičiausiai nebepagerins niekas.
Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis, Martina Navratilova, Johnas Isneris bei Nicola Mahutas
Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis, Martina Navratilova, Johnas Isneris bei Nicola Mahutas / „Scanpix“ nuotr.

Greičiausias padavimas – 263 km/h

Prisiminate australą Samą Grothą? Galingais kirčiais pasižymėjęs 194 cm ūgio tenisininkas vienas pirmųjų atvirai pareiškė, kad jeigu nesi geriausiųjų šimtuke, uždirbti iš teniso yra beveik neįmanoma. Australui tik 31-eri, tačiau sportinius batelius ant vinies jis pakabino dar praėjusio sezono pradžioje.

Visgi vienas epizodas, užfiksuotas „Challenger“ turnyre Pietų Korėjoje, teniso istorijos metraščiuose greičiausiai liks nepajudintas – Samo Grotho paduotas kamuoliukas skriejo net 263 km/h greičiu.

VIDEO: Samo Grotho greičiausias padavimas pasaulyje

Tiesa, ATP oficialiai nepripažįsta šio padavimo, kadangi „Challenger“ turnyrų greičio radarai galimai nėra visiškai tikslūs.

ATP duomenimis, Johno Isnerio kirtis (253 km/h) oficialiai yra greičiausias padavimas pasaulyje.

Dienų skaičius, kiek ATP tenisininkas išbuvo pirmoje reitingo vietoje – 1659 dienos iš eilės

Kaipgi rekordų sąrašas be Rogerio Federerio. Prieš pasirodant Rafaeliui Nadaliui ir Novakui Džokovičiui, šveicaras ATP ture buvo beveik nenugalimas ir absoliučiai dominavo.

Pirmoje ATP reitingo vietoje jis buvo nuo 2004 metų vasario 1 dienos iki 2008 metų rugpjūčio 17-osios. Tai – 1659 dienos arba net 237 savaitės, kuomet maestro buvo nepajudinamas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis 2008 metų Vimbldone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis 2008 metų Vimbldone

Galiausiai šveicarą iš pirmosios pozicijos išstūmė Rafaelis Nadalis.

Pavyzdžiui, antroje šio sąrašo vietoje esantis Jimmy Connorsas pirmoje reitingo vietoje išbuvo 160 savaičių iš eilės. Šiuo metu vieno dominuojančio tenisininko ATP turas neturi, todėl Rogeris dėl šio pasiekimo gali būti ramus.

Daugiausiai kartų laimėtas vienas „Didžiojo kirčio“ turnyras – 12

Rekordas, kuris sulig kiekvienais metais vis yra gerinamas. Niekam net nekyla abejonių, kad tai – Rafaelis Nadalis ir „Roland Garros“.

Tuziną kartų Paryžiuje triumfavęs ispanas čia yra iškovojęs net 93 pergales ir patyręs vos du pralaimėjimus (dar vieną kartą pasitraukė prieš mačą).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Visi dvylika Rafaelio Nadalio laimėtų „Roland Garros“ trofėjų
AFP/„Scanpix“ nuotr./Visi dvylika Rafaelio Nadalio laimėtų „Roland Garros“ trofėjų

Šiame sąraše su 8 Vimbldono titulais antras rikiuojasi R.Federeris, o po septynis vieno „Didžiojo kirčio“ trofėjus turi keletas tenisininkų (N.Džokovičius, P.Samprasas, B.Tildenas, R.Searsas bei W.Larnedas).

Iškovotų WTA titulų skaičius – 167

Čia karaliauja legendinė Martina Navratilova. Čekė, vėliau priėmusi Jungtinių Amerikos Valstijų pilietybę, negali pasigirti iškovojusi tiek daug „Didžiojo kirčio“ trofėjų kiek Margaret Court ar Serena Williams, tačiau pagal apskritai laimėtus visus WTA titulus yra toli toli priekyje.

Kad būtų lengviau įsivaizduoti M.Navratilovos pranašumą, pateikiame turbūt geriausios visų laikų tenisininkės Serenos Williams statistiką – amerikietė per savo karjerą laimėjo 72 WTA titulus. Skirtumas – daugiau nei dvigubas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Martina Navratilova (kairėje), Serena Williams ir Chris Evert
AFP/„Scanpix“ nuotr./Martina Navratilova (kairėje), Serena Williams ir Chris Evert

Didžiausia iškovotų pergalių iš eilės serija – 74

Antroje kategorijoje iš eilės dominuoja Martina Navratilova. Tiek susitikimų iš eilės niekam nepavyko laimėti ne tik tarp moterų, bet ir tarp vyrų.

Pavyzdžiui, ATP ture švedas Bjornas Borgas yra rekordininkas su 49 laimėtais mačais iš eilės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahutas ir Johnas Isneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahutas ir Johnas Isneris

Ilgiausias mačas – 11 valandų ir 5 minutės

Legendinė 2010 metų Vimbldono dvikova tarp Johno Isnerio ir Nicola Mahuto, kurią amerikietis laimėjo 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3), 70:68.

Susitikimas truko net tris dienas, o abu tenisininkai ant žolės dangos atliko daugiau nei po 100 neatremiamų padavimų.

Visiškai išsekęs J.Isneris antrojo etapo dvikovą turėjo žaisti jau kitą dieną ir mačą pralaimėjo vos per 74 minutes rezultatu 0:6, 3:6, 2:6.

VIDEO: ESPN archyvas: Johnas Isneris prieš Nicolas Mahutą

Praėjusių metų Vimbldono pusfinalis, kuriame K.Andersonas tą patį J.Isnerį palaužė tik po 6 valandų ir 36 minučių kovos, sulaukė nemalonių atgarsių, o galiausiai organizatoriai nusprendė įvesti naują taisyklę.

Nuo šių metų penktajame sete rezultatui esant 12:12 tenisininkai žaidžia tie-break'ą. Būtent toks scenarijus ir išsipildė ilgiausiame Vimbldono finale tarp N.Džokovičiaus ir R.Federerio.

Didžiausias per sezoną sulaužytų rakečių skaičius – 48

Turbūt ne toks įspūdingas ir vertinamas pasiekimas nei kiti, bet visgi tai yra teniso dalis. Maratas Safinas 1999 metų sezone yra suniokojęs net 48 raketes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maratas Safinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maratas Safinas

Pagal šį rodiklį jam „įkąsti“ tikriausiai vis dar gali tokie tenisininkai kaip Fabio Fognini, Benoit Paire ar Nickas Kyrgiosas, tačiau rekordas laikosi jau beveik du dešimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius