Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 03

Abejones išsklaidžiusi I.Swiatek užtikrintai startavo lietingame Vimbldone

Sveikatos problemų prieš pat Vimbldono startą turėjusi geriausia planetos tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) savo pasirodymu pirmajame etape išsklaidė visas abejones.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.

Pirmojo rato susitikime Lenkijos teniso superžvaigždė net 6:1, 6:3 sutriuškino Kinijos tenisininkę Lin Zhu (WTA-34) ir pateko tarp 64 geriausių turnyro žaidėjų.

Dar praėjusį penktadienį I.Swiatek turėjo žaisti WTA turnyro Vokietijoje pusfinalyje, tačiau dėl ją užklupusio viruso į kortą taip ir nežengė. Visgi Londone 21-erių jaunuolė pademonstravo, kad nejaučia jokių ligos padarinių ir užtikrintai žengė į antrą etapą.

Dvikovai įpusėjus Lenkijos ir Kinijos atstovės kuriam laikui turėjo palikti kortą dėl užklupusio lietaus, kol buvo uždarytas stogas.

„Scanpix“ nuotr./Lietus Vimbldone
„Scanpix“ nuotr./Lietus Vimbldone

Turnyro burtai lenkei tikrai nebuvo patys parankiausi, kadangi jau pirmajame etape suvedė su 34-ąja pasaulio rakete. Priminsime, kad pirmos 32 tenisininkės „Didžiojo kirčio“ turnyruose įgauna skirstymą ir per pirmuosius du varžybų etapus išvengia viena kitos.

Geriausiu I.Swiatek pasiekimu Vimbldone išlieka pasiektas aštuntfinalis 2021 metais. Kita WTA reitingo lyderės varžove bus Martina Trevisan (WTA-64) arba Sara Sorribes Tormo (WTA-84).

Tik po atkaklios kovos į antrąjį Vimbldono ratą pateko ketvirtoji pasaulio raketė Jessica Pegula (WTA-4). Amerikietė trečiajame sete panaikino break'o deficitą ir 6:1, 6:7(8), 6:3 palaužė tautietę Lauren Davis (WTA-46).

Trijų setų dramą išgyventi turėjo ir Viktorija Azarenka (WTA-20), rezultatu 6:4, 5:7, 6:4 įveikusi kinę Yue Yuan (WTA-106).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius