Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

Andy Murray nėra sužavėtas idėja Daviso taurės finalą žaisti neutralioje arenoje

Vimbldono turnyro čempionas Andy Murray nėra labai patenkintas ITF vadovo pasiūlymu Daviso taurės finalą rengti neutralioje vietoje. Tiesa, škotui patiko idėja, kad mačai šiame turnyre turėtų būti trumpinami.
Andy Murray prieš Paolo Lorenzį
Andy Murray prieš Paolo Lorenzį / „Scanpix“ nuotr.

ITF vadovas Davidas Haggerty trečiadienį paskelbė, kad ateityje sieks Daviso taurės finalą rengti neutralioje arenoje. Tuomet privilegija namuose žaisti svarbiausią čempionato mačą neatitektų jokiai valstybei, o renginį galima būtų planuoti bei reklamuoti iš anksto.

2016 metų finalas turėtų vykti Kroatijoje, tačiau vis dar nėra aiškus miestas, kuriame bus žaidžiami susitikimai.

„Visiškai nematau prasmės rinktis neutralią vietą, – teigė A.Murray. – Man labai patinka atmosfera, kurią Daviso taurės turnyre sukuria namų arba išvykos sirgaliai.

Manau, kad tuo šios varžybos yra išskirtinės, nes keliaudami po pasaulį mes ir taip daug rungtyniaujame neutraliose arenose. Atstovaudami rinktinei pasijusdavome visai kitaip.“

Tačiau A.Murray patiko idėja Daviso taurės savaitgalio dvikovas sužaisti per dvi dienas, o ne tris:

„Tris dienas kautis šiame turnyre po olimpiados, Sinsinačio ir Niujorko turnyrų buvo labai nelengva. Aikštėje praleidau apie 10-11 valandų.

Manau, kad geriausia būtų rungtyniauti dvi dienas, o mačai turėtų būti žaidžiami iki dviejų laimėtų setų, o ne trijų. Jeigu tokia idėja nepasiteisintų, tai visuomet galime po metų viską sugrąžinti į senas vietas.“

Didžiosios Britanijos rinktinė savo pasirodymą šių metų Daviso taurėje baigė pusfinalyje, kuriame nusileido Argentinai. 2017 metų turnyrą britai pradės dvikova su Kanada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius