Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 11

Dvigubas triumfas: Angelique Kerber tapo „US Open“ turnyro čempione

Viso turnyro metu nepriekaištingai žaidusi ir vos setą pralaimėjusi Angelique Kerber iš Niujorko išvyks kupina laimės. Geriausia Vokietijos tenisininkė tapimą pirmąja pasaulio rakete vainikavo dar ir „US Open“ čempionato nugalėtojos titulu. Antrą vietą WTA reitinge užimanti 28-erių vokietė naktį iš šeštadienio į sekmadienį pademonstravo nuostabų charakterį, 6:3, 4:6, 6:4 nugalėjo čekę Karoliną Pliškovą ir triumfavo paskutiniame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre.
US Open Tennis.JPEG-74a3b
Angelique Kerber / „Scanpix“ nuotr.

Iki antro seto vidurio K.Pliškovos popieriai atrodė prastai. Pirmoje dalyje ir antros pradžioje Čekijos tenisininkė vieną po kito darė neišprovokuotas klaidas, o tuo pasinaudojusi A.Kerber vis artėjo prie pergalės.

Tačiau rezultatui esant 3:3 K.Pliškovos smūgiai tapo įvairesni, o tai netrukus davė vaisių – vienuoliktoji pasaulio raketė laimėjo du geimus iš eilės ir netrukus setą.

Lemiamą dalį tenisininkės pradėjo užtikrintomis padavimų serijomis, tačiau K.Pliškova staiga susikrovė persvarą 3:1. Visgi tada A.Kerber pademonstravo šaltus nervus ir geležinę gynybą bei laimėjo tris geimus iš eilės.

Rezultatui esant 4:4 geriausia Vokietijos tenisininkė laimėjo aštuonis taškus iš eilės ir tapo „US Open“ čempionato nugalėtoja.

K.Pliškovą geriausia Vokietijos tenisininkė nugalėjo penktą kartą iš aštuonių mėginimų. Taip A.Kerber atsirevanšavo čekei už nesėkmę prieš kelias savaites vykusio Sinsinačio „Masters“ turnyro finale.

Antroji pasaulio raketė tapo pirmąja Vokietijos tenisininke nuo 1996 metų, kuriai pavyko triumfuoti „US Open“ čempionate.

Apskritai A.Kerber tai antras „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulas – vokietė šiemet taip pat triumfavo „Australian Open“ čempionate.

Primename, kad net ir pralaimėjimo atveju A.Kerber būtų tapusi pirmąja pasaulio rakete, nes „US Open“ pusfinalyje nesėkmę patyrė 34-erių amerikietė Serena Williams.

Tačiau WTA reitinge kils ir K.Pliškova – ji pirmadienį taps šeštąja pasaulio rakete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius