-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 31

Antrą „Miami Open“ ketvirtfinalių dieną – galimybės šoktelėti ATP reitinge

Vėlų ketvirtadienio vakarą prasidės antra „Miami Open“ vyrų turnyro ketvirtfinalio diena. Ją pradės šeštoji pasaulio raketė Kei Nishikoris, kovosiantis su Gaeliu Monfilsu, o vainikuos padavimų meistras Milošas Raoničius ir karštakošis Nickas Kyrgiosas. Kviečiame susipažinti su trumpa Majamio „Masters“ antros ketvirtfinalių dienos apžvalga.

Kei Nishikoris – Gaelis Monfilsas

22.15 Lietuvos laiku pirmieji į centrinį kortą žengs šeštoji pasaulio raketė K.Nishikoris ir 16-ą vietą ATP reitinge užimantis G.Monfilsas.

Tai bus tik antra tenisininkų tarpusavio dvikova. Vienintelį kartą 2014-ųjų Halės turnyro antrame etape pergalę 6:1, 3:6, 6:3 šventė japonas.

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris

K.Nishikoris į „Miami Open“ ketvirtfinalį prasibrovė jau trečią kartą iš eilės, o prieš dvejus metus buvo nužygiavęs ir iki pusfinalio.

G.Monfilsui tai bus pirmasis Majamio „Masters“ turnyro ketvirtfinalis. 29-erių prancūzas šiemet yra iškovojęs 15 pergalių ir patyręs keturias nesėkmes.

16-oji pasaulio raketė ketvirtadienio vakarą pirmo ATP dešimtuko tenisininką bandys įveikti pirmą kartą nuo 2015-ųjų liepos mėnesio Monte Karlo „Masters“ turnyro, kurio trečiame etape nugalėjo Rogerį Federerį.

Per visą savo karjerą G.Monfilsas pirmo dešimtuko žaidėjus iš 87-ių dvikovų yra nugalėjęs 27-is kartus. „Masters“ turnyrų ketvirtfinaliuose Prancūzijos tenisininkas yra iškovojęs 4-ias pergales ir patyręs 6-ias nesėkmes. Paskutinį kartą į šios serijos turnyro pusfinalį G.Monfilsas pateko jau minėtame Monte Karlo turnyre.

„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas
„Scanpix“ nuotr./Gaelis Monfilsas

Nickas Kyrgiosas – Milošas Raoničius

Vakaro sesijoje į kovą stos karštakošis Australijos tenisininkas Nickas Kyrgiosas ir kanadietis Milošas Raoničius, praeitą savaitę Indian Velso finale nusileidęs Novakui Džokovičiui.

Kol kas pagal tarpusavio dvikovas 2:1 pirmauja M.Raoničius, tačiau tai bus pirmas kartas, kai tenisininkai susigrums ant akrilinės dangos korto.

Visos trys dvikovos iki šiol vyko „Didžiojo kirčio“ turnyruose. 2014-aisiais „Roland Garros“ pirmame etape ir Vimbldono ketvirtfinalyje pergalėmis džiaugėsi M.Raoničius, tačiau pernai

„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

Londone trečiame etape N.Kyrgiosui pavyko atsikeršyti.

25-erių kanadietis ir Australijos tenisininkas „Miami Open“ turnyre dar nepralaimėjo nė vieno seto, o M.Raoničius dar nė karto varžovams neleido pasinaudoti „break point’u“.

12-ą vietą ATP reitinge užimantis M.Raoničius turnyre yra iššovęs daugiausiai (36) padavimų be atsako, N.Kyrgiosas pagal šį rodiklį (34) užima antrą vietą.

Jei D.Goffinas arba G.Monfilsas Majamyje neiškovos titulo, o M.Raoničius prasibraus į pusfinalį, Kanados tenisininkas pirmą kartą nuo 2015-ųjų spalio sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuką.

N.Kyrgiosas, kuriam tai bus pirmas „Masters“ turnyro ketvirtfinalis, yra pirmasis Australijos tenisininkas nuo 2002-ųjų, kuriam pavyko patekti tarp aštuonių geriausių žaidėjų Majamyje.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Jei skandalingasis australas triumfuos ketvirtfinalyje, prasibraus į geriausių pasaulio tenisininkų dvidešimtuką.

„Miami Open“ antros ketvirtfinalių dienos tvarkaraštis:

Žaidėjai Kortas Laikas
Kei Nishikoris – Gaelis Monfilsas Centrinis 22.15
Nickas Kyrgiosas – Milošas Raoničius Centrinis 04.00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius