Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 30

Antrą „US Open“ čempionato dieną – Andy Murray ir Juano Martino del Potro startai

Antradienį Niujorke pasibaigs „US Open“ čempionato pirmojo etapo dvikovos. Antrąją turnyro dieną kortuose pasirodys du šiame „Didžiojo kirčio“ turnyre triumfavę tenisininkai – antroji pasaulio raketė Andy Murray ir argentinietis Juanas Martinas del Potro.
Juanas Martinas del Potro
Juanas Martinas del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Andy Murray (ATP-2) – Lukašas Rosolas (ATP-81)

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Andy Murray su čeku Lukašu Rosolu žais trečią kartą. Abu sykius pergalę tokiu pačiu rezultatu – 4:6, 6:3, 6:2 – šventė antroji pasaulio raketė.

Pastaroji jų dvikova, vykusi 2015 metais Miuncheno turnyre, buvo itin arši. L.Rosolas kartą A.Murray taip išvedė iš kantrybės, kad šis varžovui atgal rėžė, jog jis ATP ture niekam nepatinka.

VIDEO: Andy Murray replika Lukašui Rosolui

„Didžiojo kirčio“ turnyruose A.Murray į pirmą aštuoniasdešimtuką nepatenkančiam tenisininkui yra pralaimėjęs tik kartą. Tai nutiko 2005 metais „US Open“ čempionate, kai britas nusileido tuo metu 91-ajai pasaulio raketei Arnaudui Clemente’ui iš Prancūzijos.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas „US Open“ čempionate dar niekada nėra pralaimėjęs pirmame etape.

„Scanpix“/AP nuotr./Lukašas Rosolas
„Scanpix“/AP nuotr./Lukašas Rosolas

A.Murray pastaruoju metu demonstravo nuostabią fomą. Šią vasarą antroji pasaulio raketė iškovojo 22-i pergales ir patyrė tik vieną nesėkmę. Prieš kelias savaites jo pergalių seriją Sinsiančio “Masters” turnyro finale nutraukė kroatas Marinas Čiličius.

Prieš tai A.Murray buvo laimėjęs Vimbldono čempionatą ir Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Įdomu, kad praeitą kartą, kai triumfavo olimpiadoje, britas tapo ir „US Open“ čempionu.

Tuo tarpu antrosios pasaulio raketės varžovas L.Rosolas „US Open“ čempionato antrame etape yra žaidęs tik kartą. Tai jam padaryti pavyko pernai.

Šios poros nugalėtojas antrame etape susitiks su Juanu Monaco arba ispanu Marcelo Granollersu.

Dvikovos laikas: 03:30 Lietuvos laiku

Stanas Wawrinka (ATP-3) – Fernando Verdasco (ATP-46)

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris „Rogers Cup“ pusfinalyje patiesė Staną Wawrinką
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris „Rogers Cup“ pusfinalyje patiesė Staną Wawrinką

Stanui Wawrinkai pasitaikė vienas iš pavojingiausių pirmo etapo varžovų. Su F.Verdasco geriausias Šveicarijos tenisininkas žais šeštą kartą. Pagal tarpusavio dvikovas 3:2 kol kas pirmauja F.Verdasco.

Tenisininkai buvo susitikę ir šiemet vykusiame „Aegon Championships“ turnyre Londone. Tąkart pergalę taip pat iškovojo F.Verdasco.

Negana to, 46-ajai pasaulio raketei „US Open“ čempionatas yra pats sėkingiausias „Didžiojo kirčio“ turnyras, nes jame ispanas net dukart žaidė ketvirtfinalyje.

„Scanpix“/AP nuotr./Fernando Verdasco
„Scanpix“/AP nuotr./Fernando Verdasco

Nors per pastaruosius trejus metus S.Wawrinka „US Open“ čempionate dukart pasiekė pusfinalį, šiemet trečioji pasaulio raketė įspūdingų rezultatų nepasiekė ir dar nė karto nenugalėjo į pirmą ATP penkioliktuką patenkančio tenisininko.

Niujorke 31-erių šveicaras siekia iškovoti trečią „Didžiojo kirčio“ titulą. Šios kategorijos turnyruose S.Wawrinka triumfavo Australijoje (2014 metais) ir Prancūzijoje (2015 metais).

Triumfo Niujorke atveju trečioji pasaulio raketė taps tik devintu tenisininku istorijoje, laimėjusiu tris skirtingus „Didžiojo kirčio“ turnyrus.

Dvikovos laikas: 20:00 Lietuvos laiku

Juanas Martinas del Potro (ATP-142) – Diego Schwartzmanas (ATP-69)

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas del Potro

Juanas Martinas del Potro ir Diego Schwartzmanas tarpusavyje dar nėra žaidę.

142-oji pasaulio raketė į „US Open“ čempionatą sugrįžo po trejų metų pertraukos. Argentinos tenisininkui tai antras „Didžiojo kirčio“ turnyras šiemet.

Į Niujorką J.M. del Potro atvyko išties puikios formos. Prieš kelias savaites 27-erių tenisininkas Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo sidabro medalį.

„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas
„Scanpix“ nuotr./Diego Schwartzmanas

„US Open“ čempionatas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurį J.M. del Potro yra pavykę laimėti. Tai jis padarė 2009 metais, finale įveikdamas tuo metu pirmąją pasaulio raketę Rogerį Federerį.

Tuo tarpu D.Schwartzmanas „US Open“ čempionato pagrindinėse varžybose žais tik trečią kartą. Geriausias jo rezultatas Niujorke – pernai pasiektas antrasis etapas.

Apskritai per visą savo karjerą 69-oji pasaulio raketė dar nė viename „Didžiojo kirčio“ turnyre nepasiekė trečio etapo.

Tiesa, D.Schwartzmanas, skirtingai nei J.M. del Potro, šiemet laimėjo vieną turnyrą – gegužės mėnesio pradžioje jis triumfavo „Istanbul Open“ turnyre Turkijoje.

Dvikovos laikas: 21.30 Lietuvos laiku

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius