-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 06

Antrąjį šansą teniso istorijos dalimi pavertęs vokietis pateko į finalą Madride

Janas-Lennardas Struffas (ATP-65) neįveikė „Mutua Madrid Open“ turnyro kvalifikacijos ir jau krovėsi lagaminus namo, tačiau netikėto antrojo šanso sulaukęs Vokietijos tenisininkas dabar ruošiasi didžiausiam karjeros finalui.
Janas-Lennardas Struffas
Janas-Lennardas Struffas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antrajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje vokietis po trijų setų kovos 4:6, 6:3, 6:4 palaužė Aslaną Karatsevą (ATP-121) iš Rusijos.

Patyręs 33-ejų tenisininkas prieš 10 dienų finaliniame atrankos etape Madride rezultatu 4:6, 2:6 neturėjo variantų prieš tą patį rusą, tačiau iš pagrindinio turnyro pasitraukus vienam iš dalyvių, J-L.Struffas su lucky looser statusu žengė į pirmenybes ir maksimaliai išnaudoja antrąjį šansą.

Jau aštuonis mačus Ispanijos sostinėje sužaidęs bei penktą sykį paeiliui lemiamą trečiąjį setą laimėjęs vokietis perrašė „Masters“ turnyrų istoriją tapdamas pirmuoju tenisininku, kuris būdamas kaip lucky looser žengė į šios kategorijos finalą.

Iki šiol tik dviem žaidėjams – Lucasui Pouille (Romoje 2016 m.) ir Thomasui Johanssonui (Toronte 2004 m.) – su šiuo statusu buvo pavykę pasiekti „Masters“ pusfinalį.

Apskritai J-L.Struffui tai bus tik antrasis karjeros finalas ATP ture – vienintelį sykį 2021 m. jis pralaimėjo titulinį mūšį ATP 250 turnyre Miunchene.

„Viskas atrodo neįtikėtina. Žaidžiau vieną finalą Miunchene, tačiau tada žiūrovų nebuvo dėl pasaulinės pandemijos, o dabar esu čia ir publika yra fantastiška. Manau, kad sekmadienį ji bus dar įspūdingesnė. Džiaugiuosi savo žaidimu ir patekimu į finalą“, – kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

Naujame ATP reitinge vokiečiui projektuojamas šuolis į 28-tą poziciją, kuri būtų ir naujasis karjeros rekordas. Titulas Madride tenisininką priartintų prie pirmojo 20-tuko ir garantuotų pirmos Vokietijos šalies raketės statusą.

A.Karatsevo žygis Ispanijoje taip pat vertas aplodismentų – buvusi 14-oji pasaulio raketė startavo nuo atrankos ir laimėjo net 7 mačus paeiliui, įskaitant ir pergalę prieš Daniilą Medvedevą (ATP-3).

Pusfinalyje jam rimčiau pakovoti dėl pergalės neleido šlaunies trauma. Tenisininkas ATP reitinge turėtų pakilti prie pat pirmojo 50-tuko ribos.

Finale J-L.Struffo varžovu bus Carlosas Alcarazas (ATP-2), kuris 6:4, 6:3 susitvarkė su Borna Čoričiumi (ATP-20).

Kol kas abu tenisininkai tarpusavio mūšiuose pasidalijo po pergalę – 2021-ųjų „Roland Garros“ triumfavo vokietis, tačiau praėjusiais metais Vimbldone jau triumfavo smarkiai patobulėjęs ispanas.

VIDEO: Alcaraz Battles Coric; Struff vs Karatsev For Place In Final! | Madrid 2023 Highlights Semi-Finals

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius