Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 16

Antrasis titulas iš eilės – V.Gaubas laimėjo dar vieną turnyrą Ispanijoje

Pastarosios dvi savaitės sparčiai tobulėjančiam Lietuvos teniso talentui Viliui Gaubui (ATP-758) klostosi tarsi iš fantastikos srities – be poilsio rungtyniaujantis tenisininkas laimėjo jau antrą turnyrą paeiliui.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Sekmadienio popietę Ispanijoje vykstančių „Futures“ pirmenybių finale 18-metis lietuvis 7:6(4), 6:2 nugalėjo vietos tenisininką Diego Augusto Barreto Sanchezą (ATP-1050) bei iškovojo trečią titulą profesionalų lygmenyje.

Pirmajame sete užtikrintai situaciją kontroliavęs Vilius net keletą sykių kluptelėjo bandymas paduoti setui. Lietuvis turėjo dvigubo break'o persvarą (5:2), bet rezultatas tapo lygus. Netrukus mūsų tenisininkas susikūrė dar vieną šansą savais padavimais uždaryti partiją, bet ir vėl tai darė nesėkmingai.

Visgi pasitikėjimo savimi nestokojantis jaunuolis išlaikė koncentraciją ir galiausiai triumfavo pratęsime, o antrajame sete viskas klostėsi jau kur kas paprasčiau. Susitikimas truko 2 valandas ir 8 minutes, iš kurių net 1 val. ir 19 min. vyko pirmasis setas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas

Čempionu tapusiam Lietuvos teniso rinktinės nariui atiteks 15 ATP reitingo taškų ir 2160 JAV dolerių. ATP reitinge tenisininkui numatomas fantastiškas šuolis per maždaug 160 pozicijų į priekį ir realus debiutas tarp 600 geriausių planetos žaidėjų.

Antrą savaitę iš eilės „Futures“ turnyro čempionu tapęs V.Gaubas per 15 dienų laimėjo net 13 susitikimų paeiliui.

Lietuvis kol kas laimėjo visus tris žaistus finalus, tai padarydamas ant mėgstamiausios grunto dangos.

Turnyro Ispanijoje prizinį fondą sudarė 15 tūkstančių JAV dolerių. Praėjusiais metais Vilius taip pat laimėjo vieną M15 kategorijos turnyrą, o prieš savaitę taip pat Ispanijoje iškovojo kol kas rimčiausią karjeroje M25 kategorijos titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius