Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

Antroji „Roland Garros“ diena: kovas pradės stipriausi planetos tenisininkai

Pirmąją „Roland Garros“ čempionato dieną teniso aistruoliams sugadino lietus, todėl reikia tikėtis, kad pirmadienį danguje pasirodys saulė, nes savo pasirodymus Paryžiuje turėtų pradėti geriausi pasaulio tenisininkai. Ant prancūziško grunto pirmą sykį šiais metais žengs Andy Murray, Stanas Wawrinka, Milošas Raoničius, Richardas Gasquet, o vakar pradėtą mačą pabaigti turėtų Kei Nishikoris.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Andy Murrray (ATP-2) – Radekas Stepanekas (ATP-128)

Antroji pasaulio raketė į Paryžių atvyko po savo triumfo Romoje ir šiuo metu yra puikioje sportinėje formoje. R.Stepanekui yra 37-i metai, todėl jis bandys tapti vyriausiu tenisininku, kuris laimėjo „Roland Garros“ varžybas nuo 1991-ų metų, kai tai pavyko padaryti Jimmy Connorsui.

A.Murray tai yra devintasis „French Open“ čempionatas, o pralaimėjimą pirmame etape jis patyrė tik vieną sykį 2006-ais metais, kai debiutavo varžybose.

Praėjusiais metais škotas dar sykį pakartojo savo geriausią pasiekimą Paryžiuje – pateko į pusfinalį, kuriame nusileido Novakui Džokovičiui. Ankstesnius du kartus jis pralaimėjimus patyrė prieš Rafaelį Nadalį.

Škotas sieks pridėti dar vieną „Didžiojo kirčio“ titulą šalia savo trofėjų „US Open“ ir Vimbldone. Triumfo atveju jis taptų vienu iš 16-os tenisininkų, kurie iškovojo tris iš keturių „Didžiojo kirčio“ titulų.

Tarpusavio dvikovose britas pirmauja rezultatu 6:2.

Stanas Wawrinka (ATP-4) – Lukašas Rosolas (ATP-59)

Abu tenisininkai jau rungtyniavo praėjusią savaitę Ženevoje bei šio sezono „Australian Open“ varžybose. Tarpusavio dvikovose S.Wawrinka pirmauja rezultatu 4:0.

„Scanpix“ nuotr./Ženevos turnyro čempionu tapo Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Ženevos turnyro čempionu tapo Stanas Wawrinka

Šveicaras Paryžiuje sieks tapti aštuntuoju tenisininku, kuris sėkmingai apgynė „French Open“ titulą. Praėjusiais metais S.Wawrinka visus nustebino ir turnyro finale nugalėjo pirmąją pasaulio raketę N.Džokovičių.

Šį sezoną Šveicarijos atstovas laimėjo turnyrą Ženevoje, Dubajuje bei apgynė savo titulą Čenajuje.

S.Wawrinka dalyvavo visose „Didžiojo kirčio“ varžybose nuo savo debiuto Paryžiuje 2005-ais metais. Tai 12-as jo pasirodymas „French Open“ bei 45-as pasirodymas „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės.

Milošas Raoničius (ATP-9) – Janko Tipsarevičius (ATP-608)

Kanados tenisininkas ant prancūziško grunto stos penktą kartą savo karjeroje, o „Didžiojo kirčio“ varžybose rungtyniaus 21-ą sykį. Jis praleido praėjusių metų čempionatą, dėl dešinės kojos traumos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

Geriausiai M.Raoničius „French Open“ pasirodė 2014-ais metais, kuomet pateko į ketvirtfinalį. Jis tapo pirmuoju Kanados tenisininku Atvirojoje eroje, kuris Paryžiuje pateko tarp aštuonių stipriausių tenisininkų.

2016-ais metais kanadietis laimėjo titulą Brisbene ir pateko į Indian Velso turnyro finalą, kuriame nusileido pirmajai pasaulio raketei.

J.Tipsarevičius „Roland Garros“ čempionate rungtyniaus pirmą kartą nuo 2013-ų metų, nes praėjusius du turnyrus praleido dėl traumos. Tarpusavio dvikovose, kol kas, visas keturias pergales yra iškovojęs M.Raoničius.

Richardas Gasquet (ATP-12) – Thomazas Belluccis (57)

Prancūzijos tenisininkas „French Open“ turnyre dalyvaus tryliktą kartą, o iš jų keturis kartus pralaimėjimus patyrė jau pirmame mače. Geriausias R.Gasquet pasiekimas Paryžiuje yra stipriausiųjų šešioliktukas.

„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Tomašas Berdychas – Richardas Gasquet
„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Tomašas Berdychas – Richardas Gasquet

R.Gasquet šį sezoną laimėjo titulą Monpeljė. Iš viso prancūzas savo karjeroje yra laimėjęs 13-a titulų, o tris iš jų – ant grunto dangos.

12-ą vietą pasaulio reitinge užimantis tenisininkas yra vienas iš 16-os prancūzų dalyvaujančių turnyre. Prancūzijos piliečių šiame turnyre yra daugiausiai.

T.Bellucciui tai 8-as „Roland Garros“ turnyras. Tarpusavio dvikovose jis prancūzui nusileido visus tris kartus.

Pirmadienį teniso aistruolių Prancūzijoje turėtų laukti ne viena įdomi dvikova, tačiau, kol kas, turnyrui įsivažiuoti neleidžia prastos oro sąlygos ir nuolat pliaupiantis lietus. Šiuo metu yra paskelbta, kad mačai neprasidės anksčiau nei 13:30 Lietuvos laiku, tačiau orų prognozė pranašauja lietų visą likusią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius