Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 22

Apvalios sumos: tenisą vėl juodina suklastotos dvikovos skandalas

Novakas Džokovičius anksčiau šią savaitę paskelbė, kad tenisas yra „švarus“ sportas, tačiau nuo to laiko ant šio sporto juodą dėmę metė du nelabai „švarūs“ įvykiai. Iš pradžių Tarptautinė teniso federacija Kroatijos teisėją Denisą Pitnerį už sukčiavimą nubaudė 10 metų diskvalifikacija, o dabar Italijoje vykstančio „Challenger“ serijos dvejetų turnyro metu buvo pastatytos dvi milžiniškos sumos, ant kojų pakėlusios dvikovose dalyvavusių žaidėjų šalių teniso federacijas ir ITF Teniso integralumo dalinį.
Yannickas Mertensas
Yannickas Mertensas / „Facebook“ nuotr.

Selbiama, kad Turino „Challenger“ dvejetų turnyro pirmojo etapo dvikovos metu buvo pastatytos dvi didelės sumos, iš kurių viena siekė net 91 tūkst. eurų.

Tąsyk dvikovos autsaideriais laikyti Italijos tenisininkai Edoardo Eremino (ATP-767) ir Lorenzo Sonego (ATP-519) 6:3, 6:4 nugalėjo belgo Yannicko Mertenso (ATP-510) bei olando Marco Vervooto (ATP-151) duetą.

Pirmoji įtarimus apie galimai suklastotą akistatos baigtį pareiškė Olandijos teniso federacija (KNLTB).

„Mes apie tai jau pranešėme prokurorams ir Teniso integralumo daliniui, – „NOS Tennis“ kanale gandus patvirtino vienas iš KNLTB atstovų. – Šiuo metu laukiame tyrimo rezultatų.“

Tuo tarpu Belgijos teniso federacija nenorėjo komentuoti situacijos ir pareiškė apie tai nieko nežinanti.

Šiemet teniso pasaulyje netrūksta įvairiausio pobūdžio kaltinimų dvikovų rezultatų klastojimu. Primename, kad sausio 18 dieną prieš pat „Australian Open“ čempionatą britų BBC išplatino pranešimą, jog mažiausiai 16 tenisininkų iš dabartinio pirmo ATP penkiasdešimtuko yra prisidėję prie suklastotų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius