Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 04

Ateinanti teniso savaitė neapsieis ir be svarbių lietuviškų akcentų

Kitą savaitę viso pasaulio teniso aistruolių akys bus nukreiptos į Paryžių, kur dėl „Roland Garros“ karūnų kausis geriausi pasaulio tenisininkai. Tačiau Lietuvos teniso gerbėjai turės galimybę sekti ir tolimesnį Ričardo Berankio sugrįžimą į teniso varžybas, nes pirmoji šalies teniso raketė dalyvaus Notingamo „Challenger“ serijos turnyro ant žolės atrankoje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Berankis šio turnyro čempionu tapo 2010-aisiais metais. Varžybose dalyvaus ir 2011-ųjų metų čempionas Dudis Sela. Turnyre taip pat žais ir daug kitų gerai žinomų tenisininkų – Go Soeda iš Japonijos. Sergejus Stachovskis iš Ukrainos.

„Smagu matyti turnyre žaidėjus, kurie anksčiau tapo čempionais, – kalbėjo turnyro direktorius Paulas Hutchinsas. – Dudis Sela ir Ričardas Berankis bus puikiai pažįstami aistruoliams. Taip pat ir Danas Evansas. Žaidėjai, kurie praeityje čia patyrė šlovingas akimirkas.“

2010-aisiais metais pakeliui iki čempiono titulą Notingame R.Berankis nugalėjo tokius žaidėjus kaip Keviną Andersoną, Ryaną Harrisoną, Adrianą Mannarino, o finale palaužė G.Soedą.

R.Berankis registruodamasis į turnyrus devynis kartus gali pasinaudoti apgintu reitingu, kuris pagal ATP taisykles yra 93-ias. Tokia galimybė suteikiama sunkias traumas patyrusiems žaidėjams. Kaip tik pasinaudodamas apgintu reitingu Ričardas dalyvavo „Roland Garros“ turnyre, tačiau savo pasirodymą baigė jau po pirmos kovos su Paolo Lorenziu. Vėliau italas antrame rate pralaimėjo Johnui Isneriui.

„Twitter“ nuotr./Ričardas Berankis
„Twitter“ nuotr./Ričardas Berankis

Šį kartą kartu su savo komanda jis nusprendė nešvaistyti tokių galimybių ir į Notingamo „Challenger“ serijos turnyrą užsiregistravo pagal neseniai buvusį 243-ią reitingą. Tai jam suteikė šansą dalyvauti tik atrankoje. Sėkmingai atranką įveikę žaidėjai pelnys vos 5 reitingo taškus.

Neseniai R.Berankis tapo Kazachstane vykusio „Challenger“ serijos turnyro ant grunto čempionu ir pagal šios dienos reitingą užima 200-ąją vietą ATP klasifikacijoje.

Šiuo metu jis treniruojasi Prahoje. Kartu su savo komanda tenisininkas į Didžiąją Britaniją ketina skristi ketvirtadienį. Atranka prasidės šeštadienį.

„Aegon Open Nottingham“ turnyre kol kas užsiregistravę žaisti tik trys pirmo ATP reitingo šimtuko tenisininkai. Aukščiausią reitingą turi 55-oji pasaulio raketė Danielis Evansas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius