Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 07

Atgimimą išgyvenanti prancūzė „US Open“ turnyre sudaužė vieną iš šeimininkų vilčių

Neįtikėtiną sportinę formą nuo birželio mėnesio pradžios demonstruojanti Caroline Garcia (WTA-17) yra pasiruošusi iškovoti savo pirmąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ titulą, iki kurio tenisininkei trūksta vos dviejų pergalių.
Caroline Garcia
Caroline Garcia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Intriguojančiame ketvirtfinalyje 28-erių prancūzė savo žaidimu pribloškė sausakimšai užpildytą centrinį Arthur Ashe kortą ir užtikrintai rezultatu 6:3, 6:4 nugalėjo vietinių sirgalių numylėtinę Coco Gauff (WTA-12).

Po jaunosios 18-metės nesėkmės moterų turnyre šeimininkams liko paskutinė viltis - Jessica Pegula, kurios laukia pirmos pasaulio raketės Igos Swiatek iššūkis.

C.Garcia iškovojo jau 13-ąją pergalę paeiliui – į Niujorką ji atvyko po nuostabiai pasibaigusio WTA turnyro Sinsinatyje, kuriame buvo iškovotas čempionės trofėjus.

Prancūzės atgimimas prasidėjo vasaros pradžioje, kuomet ji kartu su tautiete Kristina Mladenovič laimėjo dvejetų varžybas namų „Didžiojo kirčio“ turnyre „Roland Garros“.

Sėkmė dvejetuose įnešė daugiau pasitikėjimo ir žaidžiant vienetus – prasidėjus žolės sezonui C.Garcia laimėjo WTA turnyrą Vokietijoje, tuomet pasiekė Vimbldono aštuntfinalį.

Trumpam sugrįžus ant grunto tenisininkė nutraukė neįtikėtiną Igos Swiatek pergalių seriją ir triumfavo Lenkijoje, o tokią pačią sėkmę ji demonstruoja ir ant kietos dangos.

C.Garciai tai buvo pirmasis „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis nuo 2017-ųjų, kai ji buvo pasiekusi aukščiausią ketvirtąją WTA reitingo poziciją. Tokio rango turnyre žaidimas pusfinalyje jai bus debiutas.

„Open Era“ laikotarpyje prancūzė prisijungė tik prie dar dviejų savo tautiečių – Amelie Mauresmo ir Mary Pierce – kurioms pavyko prasibrauti į „US Open“ pusfinalį.

Paskutinė Prancūzijos tenisininkė, laimėjusi „Grand Slam“ turnyrą, yra Marion Bartoli, tai padariusi 2013 m. Vimbldone.

Triumfavusi Niujorke C.Garcia greičiausiai kiltų į ketvirtą poziciją, tačiau visų pirma pusfinalyje jai reikės įveikti Ons Jabeur (WTA-5), kuri po turnyro pasaulyje tikrai bus antra.

Tuniso atstovė kitame ketvirtfinalyje 6:4, 7:6(4) palaužė australę Ajlą Tomljanovič (WTA-46).

VIDEO: Coco Gauff vs. Caroline Garcia Highlights | 2022 US Open Quarterfinal

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius