Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09

Aukščiausią įtampos tašką pasiekusiame ketvirtfinalyje – stebuklingas australų išsigelbėjimas

Pirmasis inauguracinės ATP taurės ketvirtfinalis abejingų palikti neturėjo. Ryškia dvikovos prieš Didžiąją Britaniją favorite buvusi Australija kontroliavo serijos situaciją, tačiau netikėtai atsidūrė aklavietėje ir tik nedidelės sėkmės dėka Sidnėjuje pateko į pusfinalį.
Nickas Kyrgiosas ir Alexas De Minauras
Nickas Kyrgiosas ir Alexas De Minauras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nickas Kyrgiosas

Pirmajame mače Nickas Kyrgiosas (ATP-29) padarė tai, ko visi į Keno Rosewello areną susirinkę žiūrovai tikėjosi – 6:2, 6:2 sutriuškino britą Cameroną Norrie (ATP-52).

Australo pergalė neapsiėjo ir be keleto dėmesio vertų epizodų, kuriuos atlikti ryžtųsi tik jis pats.

VIDEO: ATP taurė: Nicko Kyrgioso magija prieš Cameroną Norrie

Visgi šeimininkai liko šokiruoti antrajame mače, kuriame stipriausias Australijos tenisininkas Alexas De Minauras (ATP-18) neturėjo priešnuodžių dar vienam dešimtuko vertam brito Danielio Evanso pasirodymui (ATP-42).

Tenisininkai surengė tikrą spektaklį, kuris tapo kol kas ilgiausiu naujojo turnyro maču, užsitęsusiu 3 valandas ir 24 minutes. Galiausiai britas triumfavo 7:6(4), 2:6, 7:6(2).

Nors ATP taurės starte D.Evansas nusileido G.Dimitrovui, po to jis tapo tikru savo šalies vėliavnešiu – įveikė ne tik Radu Albotą, bet ir Davidą Goffiną bei praėjusiais metais ATP turnyrą Sidnėjuje laimėjusį Alexą De Minaurą.

Taigi viskas sprendėsi dvejetų mače, kuriame Lleytonas Hewittas nusprendė atsisakyti patyrusių šio žaidimo specialistų Chriso Gucciones ir Johno Peerso paslaugų.

Juos pakeitė kojas jau kaip reikiant apšilę N.Kyrgiosas ir A.De Minauras, kuriems teko užduotis palaužti Jamie Murray ir Joe Salisbury.

Ir tai buvo dar vienas mačas, neabejotinai pretenduosiantis į gražiausią turnyro kovą. Britai pirmieji pabėgo į priekį, tačiau kortų šeimininkai rezultatą išlygino, o tuomet prasidėjo pratęsimas iki 10 taškų.

Britams pirmaujant 11:10 atrodė, kad šeimininkų turnyras baigtas, kuomet J.Murray tereikėjo pasiųsti kamuoliuką į laisvą plotą. Visgi brito atliktas smūgis skriejo už galinės linijos ir žaidimas tęsėsi.

Abi rinktinės gelbėjosi tiek įspūdingais smūgiais, tiek labai tiksliais priėmimais, tačiau galiausiai šeimininkams pergalę padovanojo N.Kyrgioso klasė – iš pradžių tenisininko return'as rezultatą išlygino, o tuomet galingas antrasis padavimas pergalę padovanojo Australijai.

Tiek australai, tiek britai iki paskutiniojo taško buvo išsaugoję po keturis match point'us.

Šeštadienį pusfinalyje Australija žais prieš Belgiją arba Ispaniją.

VIDEO: Septintosios ATP taurės dienos apžvalga: stebukladariai iš Australijos ir Rusijos teniso titanų stabilumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius