Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

„Australian Open“ apžvalga: N.Džokovičiaus fiasko ir sunkiausiai dirbantis žaidėjas

Ketvirtadienį Melburne pasibaigė „Australian Open“ antrojo etapo kovos, o labiausiai teniso pasaulį nustebino netikėtas Novako Džokovičiaus pralaimėjimas antrojo šimtuko tenisininkui. Savo pasirodymą turnyre taip pat baigė ir Agnieszka Radwanska, o likę čempionato favoritai žengė tolyn į trečiąjį varžybų ratą.
Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą
Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą / „Scanpix“ nuotr.

Sensacinga Novako Džokovičiaus nesėkmė

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Melburne patyrė šokiruojantį pralaimėjimą prieš Denisą Istominą

Nėra abejonių, kad ketvirtoji „Australian Open“ diena visiems teniso gerbėjams įsimins tuo, jog netikėtą pralaimėjimą patyrė antroji pasaulio raketė N.Džokovičius. Serbas neatsilaikė prieš 117 pasaulio raketę Denisą Istominą ir šiam Uzbekistano tenisininkui pralaimėjo po beveik penkias valandas trukusio trilerio.

Po nesėkmės serbas pripažino, kad varžovas už jį šiandien žaidė geriau bei nusipelnė pergalės. Žinoma, N.Džokovičius buvo nusivylęs, tačiau į situaciją žvelgė pozityviai ir teigė, jog ilgai liūdėti neketina.

Skaudžiausiai antrajai pasaulio raketei šis pralaimėjimas gali atsiliepti bandant sugrįžti į ATP reitingo viršūnę. N.Džokovičius praras net 1955 reitingo taškus, nes praėjusiais metais tapo čempionu, o A.Murray su kiekviena pergale tik didins savo atotrūkį nuo serbo.

Kalbant apie netikėtumus ketvirtadienį iš „Australian Open“ turnyro pasitraukė ir trečioji pasaulio raketė Agnieszka Radwanska. Lenkijos tenisininkė negalėjo nieko padaryti prieš puikiai žaidusią Mirjaną Lučič-Baroni ir pralaimėjo 3:6, 2:6.

„Žinojau, kad turiu kautis iki pat pabaigos. Juk tai trečioji pasaulio raketė! – po mačo kalbėjo kroatė. – Žinojau, kad galiu įveikti bet ką, bet abejoju, ar galiu taip rungtyniauti septynias dienas iš eilės. Planą turėjau jau nuo pat pradžių ir man jį puikiai pasisekė įgyvendinti.“

Likusių favoritų pergalės

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis nugalėjo Marcosą Baghdatisą ir žengė į trečią „Australian Open“ etapą
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis nugalėjo Marcosą Baghdatisą ir žengė į trečią „Australian Open“ etapą

Ketvirtadienį „Australian Open“ antrajame etape mus nustebino N.Džokovičiaus ir A.Radwanskos mačų baigtys, tačiau visose kitose dvikovose pergales iškovojo favoritai.

Vyrų vienetų turnyre trečiąjį etapą pasiekė skirstymą turintys Pablo Carreno-Busta, Richardas Gasquet, Grigoras Dimitrovas, Davidas Goffinas, Ivo Karlovičius, Dominicas Thiemas, Milošas Raoničius, Gilles'is Simonas, Davidas Ferreras, Roberto Bautista-Agutas, Rafaelis Nadalis, Alexanderis Zverevas, Philippas Kohlschreiberis ir Gaelis Monfilsas.

Moterų gretose dvi pergales iš eilės Melburne jau iškovojo Serena Williams, Caroline Garcia, Barbora Strycova, Johanna Konta, Caroline Wozniacki, Dominika Cibulkova, Ekaterina Makarova, Elena Vesnina, Daria Gavrilova, Timea Bacsinszky, Karolina Pliškova, Elina Svitolina, Anastasija Pavliučenkova bei Svetlana Kuznecova.

Taigi, Australijoje liko dar visas būrys geriausių pasaulio žaidėjų, o trečiame etape mūsų laukia ne viena įdomi dvikova.

Sunkiausiai aikštėje dirbantis tenisininkas – Andy Murray

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Andrejų Rublevą
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Andrejų Rublevą

Kompanija „GIG“ ištyrė „Australian Open“ turnyrus, kurie vyko 2014-2016 metais ir paskelbė daugiausiai aikštėje dirbančių tenisininkų penketuką. Buvo matuojamas energijos kiekis, kurį žaidėjas išnaudojo atmušdamas kiekvieną kamuoliuką.

Labiausiai buvo kreipiamas dėmesys į žaidėjo greitį bei judėjimą kortuose.

Penktąją vietą užėmė portugalas Joao Sousa (2026 džauliai per tašką), o ketvirtoje pozicijoje – prancūzas Gilles'is Simonas (2059).

Trejetuką pradėjo veteranas Davidas Ferreras, kuriam vienas taškas kainuoja 2108 džaulius, o du geriausi planetos tenisininkai išsidalino pirmąsias dvi vietas. Antras liko N.Džokovičius (2142), o A.Murray pripažintas sunkiausiai dirbančiu aikštėje su 2218 džauliais per kiekvieną tašką Melburne.

VIDEO: Sunkiausiai dirbantys tenisininkai Melburne

Įspūdingų taškų diena

Ketvirtadienį „Australian Open“ kortuose buvo pelnyta labai daug gražių taškų, kuriuos per mačų gausą galima buvo ir praleisti. Kviečiame pažvelgti į gražiausius dienos epizodus, kuriuos kūrė D.Thiemas, F.Fogninis, N.Džokovičius ir kiti.

Ketvirtadienį Melburno kortuose netrūko ir linksmų epizodų. Kelis kartus kamuoliukas nerado savo kelio per tinklą, J.Putinceva sunkiai tvardė savo emocijas, J.Tefoe davė raketę palaikyti savo gerbėjams, o B.Paire paguodė nusivylusį F.Fogninį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius