Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 13

Baltijos brolių mūšis: pirmame Ženevos turnyro etape – R.Berankio ir E.Gulbio akistata

Pagaliau bus išsiaiškinta, kuris yra stipresnis. Penktadienio vakarą Šveicarijoje buvo ištraukti „Geneva Open“ turnyro burtai, kurie lėmė, jog pirmą kartą karjerose vienas prieš kitą skirtingose korto pusėse atsidurs du Baltijos broliai – geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ir geriausias Latvijos tenisininkas Ernestas Gulbis.
Ričardas Berankis ir Ernestas Gulbis
Ričardas Berankis ir Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirma R.Berankio ir E.Gulbio tarpusavio akistata. Anksčiau jie turėjo kelias progas susitikti, tačiau arba vienas, arba kitas anksčiau laiko apleisdavo turnyrą.

Šiame sezone 27-erių metų Latvijos tenisininkas nežiba. Tik šią savaitę E.Gulbis po beveik dviejų mėnesių pertraukos pagrindinėse varžybose iškovojo pergalę, kai 6:7(3:7), 6:2, 6:3 nugalėjo Ivo Karlovičių (ATP-29). Beje, 84-ajai pasaulio raketei tai buvo pirma pergalė šiame sezone prieš tenisininką, patenkantį tarp 150 geriausių.

Tuo tarpu R.Berankis pastaruoju metu demonstruoja tikrai gerą formą. Neseniai po Aziją pakeliavęs lietuvis ten iškovojo du „Challenger“ serijos titulus, viename turnyre žaidė pusfinalyje ir tik pastarosiose dvejose varžybose (Busano „Challenger“ ir „Neckarcup“) lietuviui nepavyko įveikti pirmojo etapo barjero.

Šie puikūs R.Berankio pasirodymai leido jam pakilti į rekordinę – 54-ą – vietą ATP reitinge ir užsitikrinti vietą išsvajotose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tuo tarpu E.Gulbis, kuris dar vasario antroje pusėje puikavosi 71-oje pozicijoje, nusirito į 84-ą.

Per visą savo karjerą E.Gulbis yra iškovojęs 13 čempiono titulų (6 ATP serijos, 4 „Challenger“ serijos ir 3 „Futures“ serijos), R.Berankis – 8 (7 „Challenger“ serijos ir 1 „Futures“ serijos).

Pergalę „Geneva Open“ turnyro pirmame etape iškovojęs tenisininkas užsitikrins 20 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 8,5 tūkst. eurų, o aštuntfinalyje kovos su 11-ąja pasaulio rakete Marinu Čiličiumi iš Kroatijos.

Ženevos turnyras vyks ant grunto, o jo čempionui atiteks 250 ATP reitingo taškų ir 88,9 tūkst. eurų.

Savo tėvynėje vyksiančiose varžybose dalyvaus ir vienas pirmo ATP dešimtuko tenisininkas – ketvirtoji pasaulio raketė Stanas Wawrinka.

„Geneva Open“ piniginių premijų ir ATP taškų lentelė:

Etapas ATP taškai Piniginė premija
1 0 5,045 EUR
2 20 8,515 EUR
Ketvirtfinalis 45 14,450 EUR
Pusfinalis 90 25,360 EUR
Finalas 150 46,820 EUR
Čempionas 250 88,900 EUR

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius