Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 04

Beprotybė Akapulke: ilgiausias turnyro mačas, mėšlungis ir pykinimas

Šių metų „Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC“ turnyro pusfinaliai pažymėjo vieną beprotiškiausių dienų per visą turnyro Akapulke (Meksika) istoriją.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pusfinalių diena prasidėjo 3 valandų ir 25 minučių maratonu tarp dviejų amerikiečių, kurie sukūrė naują turnyro istoriją – tai tapo ilgiausiu maču per visą pirmenybių Akapulke istoriją.

Susitikimas baigėsi autsaideriu laikyto Tommy Paulo (ATP-23) netikėta pergale rezultatu 6:3, 6:7(2), 7:6(2) prieš tautietį Taylorą Fritzą (ATP-5), o dvikova neapsiėjo be incidentų.

Turnyras Meksikoje vyksta prie tikrai nepavydėtinų sąlygų – tenisininkams reikia ištverti ne tik apie 30 laipsnių karštį, bet ir didėlę drėgmę.

Trečiajame sete fizinės problemos pasivijo abu amerikiečius, kurie akimirkomis absoliučiai nustojo bėgti – prasidėjo tikrų tikriausias išlikimo žaidimas.

Atsiliekant 5:6 T.Fritzo situacija pablogėjo dar labiau – penktą planetos raketę supykino ir šis staigiai pasileido prie suoliuko, kur buvo pastatyta šiukšliadėžė.

Tenisininkas sugebėjo tęsti susitikimą, tačiau pratęsime neturėjo jokių šansų ir į finalą užleido savo vienmetį kolegą.

Įdomu tai, kad T.Paulas pirmą savo match point'ą turėjo dar antrajame sete, tačiau jo neišnaudojo, o kito turėjo laukti net 1 valandą ir 50 minučių.

25-erių amerikietis pateko į pirmą karjeros ATP 500 finalą, kuris bus kol kas rimčiausias išbandymas tenisininko karjeroje.

T.Paulas yra laimėjęs vienintelį iki šiol žaistą finalą ATP 250 Stokholme, tačiau šiemet demonstruoja, kad yra pasiruošęs šturmuoti pasaulio elitą.

Finale jo varžovu bus Australijos tenisininkas Alexas De Minauras (ATP-22), kuris kitame pusfinalio trileryje per 2 valandas ir 48 minutes rezultatu 3:6, 7:5, 6:2 palaužė Holgerį Rune (ATP-10) iš Danijos.

Nuo trečiojo seto pradžios 19-metį visiškai surakino mėšlungis – tenisininkas likusią susitikimo dalį žaidė „ant vienos kojos“, nepadėjo ir daktarų siūlomos įvairiausios priemonės, turinčios daug druskos.

Australas vienintelis iš keturių pusfinalio dalyvių šeštadienį nesusidūrė su jokiomis fizinėmis problemomis ir pademonstravo, kad yra pasiruošęs laimėti savo pirmąjį karjeros ATP 500 titulą.

Šis susitikimas vietos laiku baigėsi apie 3 val. nakties.

VIDEO: Paul & Fritz Reunite; Rune Battles De Minaur | Acapulco 2023 Semi-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius