Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 01

„BMW Open“ finalas: nukarūnuotas D.Thiemas ir trečias Ph.Kohlschreiberio titulas

Lemiamų setų karalių Dominicą Thiemą pirmasis šiame sezone nukarūnavo Philippas Kohlschreiberis. 27-ą vietą ATP reitinge užimantis Vokietijos tenisininkas sekmadienį vykusiame „BMW Open“ turnyro finale po daug emocijų padovanojusios kovos 15-ąją pasaulio raketę nugalėjo 7:6(9:7), 4:6, 7:6(7:5) ir Miunchene triumfavo trečią kartą.
Philippas Kohlschreiberis
Philippas Kohlschreiberis / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo antra tenisininkų tarpusavio dvikova. Iki šiol vienintelį kartą D.Thiemas ir Ph.Kohlschreiberis žaidė „Bet-at-Home Cup Kitzbuhel“ turnyro pusfinalyje, kurį taip pat laimėjo 32-ejų metų vokietis.

„BMW Open“ čempionu tapusiam Ph.Kohlschreiberiui atiteko 250 ATP reitingo taškų ir 82,450 eurų čekis.

27-ą vietą ATP reitinge užimančiam Vokietijos tenisininkui tai buvo penktas Miuncheno turnyro finalas, kuriame jis triumfavo trečią kartą. Apskritai per visą savo karjerą Ph.Kohlschreiberis yra iškovojęs septynis ATP serijos varžybų trofėjus.

Pirmame sete tenisininkai savo padavimų serijas pralaimėjo net po tris kartus ir apsikeitę dovanomis nukeliavo į pratęsimą, kurio pabaigoje sėkmingiau sužaidė Ph.Kohlschreiberis.

Antrame sete D.Thiemas ir 32-ejų metų vokietis užtikrintai atliko savo padavimus, tačiau 15-ajai pasaulio raketei septintame geime pavyko pasinaudoti „break point’u“, kuris lėmė trečiąjį setą.

Lemiamos dvikovos dalies šeštame geime Ph.Kohlschreiberis laimėjo varžovo padavimus ir netrukus išsiveržė į priekį 5:2. Tačiau pasiduoti nemanęs D.Thiemas laimėjo tris geimus iš eilės, o tenisininkai antrą kartą buvo priversti žaisti pratęsime.

VIDEO: Dominicas Thiemas – Philippas Kohlschreiberis

Jame D.Thiemas padarė klaidą atlikdamas „forehand’ą“, po to austro „patrumpinti“ bandytas kamuoliukas trenkėsi į tinklą, o varžovo klaidomis pasinaudojęs Ph.Kohlschreiberis iškovojo trečią „BMW Open“ titulą.

D.Thiemui taip buvo pirma nesėkmė lemiamame sete šiemet. Iki šiol jis juose triumfavo visus penkiolika kartų.

Austrijos tenisininkas tikėjosi laimėti šeštą ATP serijos titulą savo jaunoje karjeroje. Finale nesėkmę patyręs D.Thiemas turnyrą baigė sąskaitą papildęs 150 ATP taškų ir 43,4 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius