Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 31

Čempioniška: Novakas Džokovičius – „Rogers Cup“ finale

Novakas Džokovičius pirmą kartą Kanadoje pasirodė taip, kaip ir būdinga pirmajai pasaulio raketei. Geriausias pasaulio tenisininkas „Rogers Cup“ pusfinalyje 6:3, 6:2 sutriuškino 14-ąją pasaulio raketę iš Prancūzijos Gaelį Monfilsą ir nutraukė šio devynių pergalių iš eilės seriją.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmo seto trečiame geime N.Džokovičius pralaimėjo savo padavimus, tačiau netrukus atsigriebė ir pradėjo triuškinti varžovą, o G.Monfilso neliko nieko kito, tik iš nustebimo kraipyti galvą.

VIDEO: Gražus Novako Džokovičiaus taškas „Rogers Cup“ pusfinalyje

Pirmoji pasaulio raketė ir 29-erių metų prancūzas susikovė dvyliktą kartą. Iki šiol G.Monfilsui taip ir nėra pavykę nugalėti geriausio pasaulio tenisininko.

Už patekimą į savo penktą „Rogers Cup“ turnyro finalą N.Džokovičiui atiteko 600 ATP reitingo taškų ir daugiau nei 363 tūkst. JAV dolerių, o finale lauks akistata su Kei Nishikoriu, kuris 7:6 (8:6), 6:1 nugalėjo Staną Wawrinką.

Įdomu, jog iš pastarųjų 15-os „Masters“ serijos turnyrų 14-oje N.Džokovičius pasiekė finalus. Vienintelį kartą to padaryti jam nepavyko šiemet Monte Karle, kur jau antrame etape netikėtai nusileido Jiriui Vesely.

Sekmadienį pirmoji pasaulio raketė tikėsis pagerinti savo paties rekordą ir iškovti jau 30-ą „Masters“ serijos titulą karjeroje. Antrą vietą šiame sąraše užimantis Rafaelis Nadalis turi 28-is „Masters“ trofėjus.

N.Džokovičius ir K.Nishikoris šiemet jau žaidė „Masters“ serijos turnyro finale. Kovo mėnesį „Miami Open“ turnyro Kalifornijoje finale pirmoji pasaulio raketė 26-erių japoną nugalėjo užtikrintai – 6:3, 6:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius