Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 05

Čempiono charakteris: 3 valandų trileryje Madride – R.Nadalio pergalė

ATP „Masters“ serijos turnyre „Mutua Madrid Open“ ketvirtadienį įvyko kol kas gražiausia pirmenybių dvikova, kurioje – dar vienas Rafaelio Nadalio (ATP-4) spektaklis.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos tenisininkas po 3 valandas ir 10 minučių trukusio maratono 6:3, 5:7, 7:6(9) palaužė nuostabiai rungtyniavusį Davidą Goffiną (ATP-6) ir pasiekė dar vieną ketvirtfinalį Madride, kuris jam bus jau 16-asis karjeroje.

Po stresinio šonkaulio lūžio į ATP turą būtent Madride po beveik 1,5 mėnesio pertraukos sugrįžusiam R.Nadaliui dar trūksta žaidybinės praktikos, o tai ypatingai pasijautė netikėtai susiklosčiusiame antrajame sete.

Ispanų matadoras pirmavo 5:3 ir turėjo match point'ą tiek paduodant varžovui, tiek ir kitame geime paduodant pačiam, tačiau sensacingai pralaimėjo keturis geimus paeiliui ir turėjo vargti lemiamoje partijoje.

O ji tapo tikru trileriu. Užtikrintai savo padavimus laikę tenisininkai nužygiavo iki pratęsimo, kuriame Rafa pirmavo 4:1, tačiau tuomet belgas pateikė savo atsaką ir įspūdingais puolamaisiais kirčiais laimėjo penkis taškus be atsako.

Kortų šeimininkas išsaugojo pirmąjį, o antrojo match point'o metu užsikirto D.Goffino forehand'as, tad dvikova tęsėsi. Abiem tenisininkams teko parodyti išskirtinius savo sugebėjimus, tačiau stipresnis ir vėl buvo Rafa – pastarasis įspūdingais trumpintais smūgiais nustebino varžovą, o paskutinis belgo smūgis iš dešinės buvo nesėkmingas.

Nuo 2009-ųjų, kuomet ATP turnyras Madride persikėlė ant grunto, R.Nadalis čia išlieka nepralaimėjęs tiebreak'ų – 10 iš 10.

D.Goffinas siekė tapti tik ketvirtuoju tenisininku, kuriam būtų pavykę įveikti Rafą mačo metu išsaugojant match point'us. 2016 metais Buenos Airėse tai padaryti pavyko Dominicui Thiemui, o dar dusyk ispanas tokiu būdu pralaimėjo pačioje karjeros pradžioje.

Ketvirtfinalyje ketvirtosios pasaulio raketės varžovu bus arba Carlosas Alcarazas (ATP-9), arba Cameronas Norrie (ATP-11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius