Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

D.Ferreras: „Nelaimėjau nė vieno „Didžiojo kirčio“ titulo, nes nenusipelniau“

Šį savaitgalį Ispanijos rinktinė Daviso taurėje kovos su Indijos tenisininkais, o prieš šį susitikimą Davidas Ferreras dalyvavo spaudos konferencijoje. Joje ispanas buvo nuoširdus kaip visada, o paklaustas apie „Didžiojo kirčio“ titulą teigė, kad jo nenusipelnė, todėl niekuomet šio prizo ir neiškovojo.
Davidas Ferreras
Davidas Ferreras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Ferreras savo karjeroje yra laimėjęs net 685 vienetų mačus, o tai yra tryliktas geriausias rezultatas visoje teniso istorijoje. Tiesa, ispanas taip ir nelaimėjo nė vieno „Didžiojo kirčio“ titulo.

Pagal pergales ATP turnyruose D.Ferrerą lenkia tik trys karjeros nebaigę sportininkai: Rogeris Federeris (1080), Rafaelis Nadalis (804) ir Novakas Džokovičius (742).

Tai reiškia, kad ispanas laimėjo daugiausiai susitikimų tarp tenisininkų, kurie taip ir neiškovojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus. Prieš tai šis rekordas priklausė amerikiečiui Brianui Gottfriedui (680).

Geriausią progą tenisininkas turėjo 2013 metais „French Open“ turnyro finale, tačiau nusileido savo Daviso taurės kolegai R.Nadaliui.

„Neturiu šios serijos turnyro trofėjaus, tačiau teniso rezultatai nemeluoja. Jeigu aš titulo iškovojau, tai reiškia, kad jo nenusipelniau, – pripažino D.Ferreras. – Didžiuojuosi savo karjera. Visuomet mačuose ir treniruotėse atidaviau visas jėgas, todėl neturiu dėl ko gailėtis.

Šis sezonas man buvo pakankamai nelengvas, nes sunku puikiai rungtyniauti kasmet. Teniso pasaulis pasipildė jaunais ir talentingais tenisininkais, kuriuos įveikti sudėtinga. Stengiuosi iš paskutiniųjų, tačiau yra kaip yra.

Bandysiu stipriai pabaigti sezoną, o kitais metais ir vėl bandysiu iš naujo.“

D.Ferreras šį sezoną pateko į „Australian Open“ ketvirtfinalį, tačiau dažniausiai savo pasirodymus prestižiniuose turnyruose baigdavo labai anksti.

Ispanas savo karjeroje yra iškovojęs 26 titulus ir dar 25 kartus rungtyniavo finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius