Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

D.Thiemo katastrofa tęsiasi: be seto Paryžių paliekančio austro laukia „Challenger“ turas

Buvusi trečioji pasaulio raketė ir „Didžiojo kirčio“ čempionas Dominicas Thiemas (ATP-194) toliau primena tik savo paties šešėlį ir yra priverstas palikti „Roland Garros“ turnyrą jau po pirmosios dienos.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo rato susitikime 28-erių austras neturėjo jokių šansų prieš Bolivijos atstovą Hugo Dellieną (ATP-87) – 3:6, 2:6, 4:6.

Susitikimas truko 2 valandas ir 1 minutę, o išsinešti pozityvo iš trumpo pasirodymo Paryžiuje D.Thiemas beveik negali – tenisininkas taip ir nesusikūrė nė vieno break point'o paduodant oponentui, kuris tikrai negali pasigirti stipriais padavimais.

Egzotiškosios Bolivijos atstovas savo kibumu gynyboje provokavo vieną austro neišprovokuotą klaidą po kitos, kurių iš viso jis padarė net 42 (H.Dellienas – vos 14). Ir vėl siaubingai atrodė D.Thiemo forehand'as, kuris, panašu, kad po sunkios riešo traumos pasikeitė negrįžtamai.

Po beveik metų pertraukos į ATP turą sugrįžęs „Domi“ lieka be pergalių – patirtos visos septynios nesėkmės ir laimėtas viso labo vienintelis setas.

Nors „Didžiojo kirčio“ titulą jis iškovojo ant kietos dangos Niujorke, būtent gruntas išlieka mėgstamiausia D.Thiemo danga – „Roland Garros“ turnyre jis pasiekė finalus 2018 ir 2019 metais, kur jį sustabdė tik Rafaelis Nadalis.

Dabar austro laukia labai sunkus kelias atgal į pirmąjį ATP šimtuką. Tenisininkas priėmė protingą sprendimą ir nebesinaudos „apsaugotu reitingu“ žaisti didžiausiuose turnyruose, o jau po savaitės startuos „Challenger“ serijos turnyre, kur teniso lygis bus kiek žemesnis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hugo Dellienas ir Dominicas Thiemas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hugo Dellienas ir Dominicas Thiemas

28-erių H.Dellienas į „Roland Garros“ antrą etapą patenka tik antrą kartą karjeroje (2019 m.). Praėjusiais metais jis neįveikė atrankos, o dar prieš metus Bolivijos tenisininką pirmame rate 3:0 sutriuškino Ričardas Berankis.

Kitame raunde H.Dellienas žais prieš Kareną Hačanovą (ATP-24) arba Nuno Borgesą (ATP-126).

Dar įspūdingesniu greičiu kitą „Roland Garros“ etapą pasiekė Grigoras Dimitrovas (ATP-20). Bulgarui prireikė vos 94 minučių rezultatu 6:1, 6:1, 6:1 sunaikinti JAV atstovą Marcosą Gironą (ATP-49).

Šiuos tenisininkus turnyro burtai į porą suvedė ir praėjusiais metais, o tuomet Grigoras mačo nebaigė dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius