Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 24

Dar vienas rimtas pareiškimas: J.Rybakina sudorojo latvę ir žengė į pusfinalį

Dvi WTA turo Jelenos susitiko intriguojančiame „Australian Open“ turnyro ketvirtfinalyje, kuriame savo pranašumą užtikrintai įrodė kazachė.
Jelena Rybakina
Jelena Rybakina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jelena Rybakina (WTA-25) vos per 1 valandą ir 19 minučių be didesnio vargo rezultatu 6:2, 6:4 įveikė Jeleną Ostapenko (WTA-17) ir tapo pirmąja moterų vienetų turnyro pusfinalio dalyve.

2017-ųjų „Roland Garros“ čempionė iš Latvijos buvo laimėjusi pirmuosius du tenisininkių susitikimus WTA ture, tačiau nuo paskutinės judviejų akistatos daug kas pasikeitė – J.Rybakina tapo Vimbldono čempione, o dar daugiau pasitikėjimo jai suteikė ir prieš dvi dienas pasiekta pergalė prieš Igą Swiatek (WTA-1).

Rusijoje gimusi, bet Kazachstanui atstovaujanti 23-ejų tenisininkė šiame mače ir vėl puikiai naudojosi savo pagrindiniu ginklu – galingais pirmaisiais padavimais, atlikusi net 11 ace'ų.

„Esu nepaprastai laiminga būdama pusfinalyje. Labai jaudinausi, ypatingai paskutiniojo geimo metu, tačiau džiaugiuosi susitvarkiusi su emocijomis, šiandien žaidžiau labai gerai“, – džiūgavo Rybakina.

Kazachė yra jauniausia iš Melburne savo žygį link trofėjaus tęsiančių tenisininkių. WTA reitinge ji mažiausiai kils į 12-tąją poziciją, o pergalės atveju galėtų būti net aštunta.

J.Rybakina pusfinalyje kausis su Jessica Pegula (WTA-3) arba Viktorija Azarenka (WTA-24).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius