-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 07

Daviso taurės dienoraštis: Pirmosios varžybų dienos žvaigždės – Lietuvos aistruoliai

Prieš penktadienį vykusius Daviso taurės mačus ir po jų dažnai buvo girdėti žodis „istorinis“. Aš pasikartosiu, bet dar kartą tvirtai pareikšiu – penktadienis iš tiesų buvo istorinė diena Lietuvos tenisui. Debiutas pirmojoje Europos-Afrikos zonos grupėje neapkarto. Po pirmosios dienos lygu – 1:1.
Lietuvos teniso aistruoliai
Lietuvos teniso aistruoliai / Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr.

Pirma diena pažymėta lietuvių aistruolių būgnais ir skanduotėmis. Neretai atrodė, kad ne Ričardas Berankis, ne Jerzy Janowiczius čia yra pagrindinės žvaigždės, bet būtent Lietuvos sirgaliai. Gal ir nebūtų nieko keisto, žinant, kaip Lietuva mėgsta sportą, bet juk esame Plocke, Lenkijoje. Ir nors vietinių tribūnose buvo daugiau, jie paskendo žalios spalvos atributika apsiginklavusių lietuvių jūroje. „Ryčka Ryčka“ skambėjo drąsiau ir užtikrinčiau nei baikštus „Polska Polska“.

Lietuviai tikrai padiktavo madas tribūnose ir parodė, kad moka būti vieningi ne tik tada, kai dega kaimyno namas. Po pirmos varžybų dienos daugiausiai komplimentų sulaukė ne J.Janowicziaus galingi padavimai prieš Lauryną Grigelį ar R.Berankio tikslūs smūgiai, bet būtent Lietuvos aistruoliai. R.Berankis juos pavadino „superiniais“, L.Grigelis sakė, kad atrodo, jog varžybos iš tiesų vyksta Lietuvoje. Susižavėjimo neslėpė tiek Lenkijos tenisininkai, tiek lenkų žurnalistai. Ir tyliai išreiškė viltį, kad šiandien vietiniai sirgaliai bus garsesni ir aktyvesni.

Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Lietuvos teniso aistruoliai
Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Lietuvos teniso aistruoliai

Man pasirodė, kad Lenkijos žurnalistai ypač gerbia Lietuvos tenisininkus. Būtų per drąsu sakyti, kad jie čia kaip roko žvaigždės, bet spaudos konferencijoje vietos žurnalistai kaip orą gaudė kiekvieną Ričardo Berankio žodį.

Nedaug dar spėjau pamatyti Plocko, bet tiek, kiek pamačiau – atrodo lyg šiame mieste gyventų 10 žmonių, o restoranai ir barai užsidarytų dar nepradėję dirbti. Miestas pakankamai miręs ir tiesą sakant, gyvasties jam šiuo metu įneša būtent Lietuvos sirgaliai. Jų čia – keli šimtai. Pavyzdžiui, gatvėje turbūt realiausias variantas yra susikalbėti lietuviškai. Lenkiškai aš pats nekalbu, o vietos gyventojai daugiau kalbų nelabai ir moka – anglų ar rusų jiems kaip ateiviai iš kitos planetos. 

Man pasirodė, kad Lenkijos žurnalistai ypač gerbia Lietuvos tenisininkus. Būtų per drąsu sakyti, kad jie čia kaip roko žvaigždės, bet spaudos konferencijoje vietos žurnalistai kaip orą gaudė kiekvieną Ričardo Berankio žodį. Kiekvienas šmaikštesnis lietuvio pasisakymas buvo palydimas juoku vos ne iki ašarų. Spaudos konferencijoje Lenkijos žurnalistai Ričardą palygino ir su buvusia pirmąja pasaulio rakete Lleytonu Hewittu. Lenkams pasirodė, kad abu tenisininkai žaidžia panašiai. 

Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Ričardas Berankis
Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr./Ričardas Berankis

„Kaip jūs sakote Lina Stančiūtė?” , – paklausė mūsų žurnalistų vienas Lenkijos žiniasklaidos atstovas. Mes neturėjome jam, ką atsakyti, nes lenkas ištarė mūsų šalies tenisininkės vardą ir pavardę turbūt geriau nei tai padarytų dalis lietuvių.

Vietos žiniasklaida pasiruošusi, pasiruošę ir jų tenisininkai. Lenkai tikrai nori laimėti žaisdami prieš savo žiūrovus, tai akivaizdu. Bet jų sirgaliai turės gerokai pasistengti kovoje su lietuvių armija. Lietuvos aistruoliai prideda papildomos motyvacijos mūsų šalies tenisininkams ir tai matyti tiek Lietuvos sportininkų žaidime, tiek jų kalbose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius