Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Dohoje – Čekijos teniso talento nesėkmė finale prieš antrąją turnyro raketę

Kataro sostinėje Dohoje įvykusiame ATP 250 serijos turnyre „Qatar ExxonMobil Open“ karjeros savaitę sužaidė Čekijos teniso talentas Jakubas Mensikas (ATP-116), kuriam iki čempiono titulo pritrūko vienos pergalės.
Jakubas Mensikas
Jakubas Mensikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atkakliame finalo mūšyje 18-metis tenisininkas tik po atkaklios kovos 6:7(12), 4:6 turėjo pripažinti antrosios turnyro raketės Kareno Chačanovo (ATP-17) pranašumą.

Buvusiai antrajai ITF jaunių raketei tai tik trečiasis pagrindinis ATP turnyras karjeroje. Į pirmenybes Dohoje jis pateko su „vardiniu kvietimu“ kaip vienas iš perspektyviausių „NextGen“ atstovų.

Debiutuodamas Dohoje čekas iš karto įsirašė į rekordų knygas, tapdamas jauniausiu finalininku šio turnyro istorijoje. Tenisininko šio savaitės žygis vertas atskiro paminėjimo – buvo įveikti ne tik patyrę ATP turo vilkai Gaelis Monfilsas ir Andy Murray, bet ir atitinkamai penktą bei pirmą skirstymą turėję Alejandro Davidovichius Fokina ir Andrejus Rubliovas.

Beveik 124 tūkstančius JAV dolerių ir 165 ATP reitingo taškus iškovojęs J.Mensikas pirmadienį pirmą kartą karjeroje pakils į pirmąjį ATP šimtuką – jam projektuojama 87-toji vieta.

Okupantų šalies atstovui K.Chačanovui tai šeštasis iškovotas čempiono titulas ATP ture. Be 250 ATP reitingo taškų jam atiteks ir 216 tūkst. JAV dolerių čekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius