Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 29

Dohos finale – užtikrintas jaunosios baltarusės triumfas

Neryškia Dohoje vykusio „Qatar Total Open“ moterų teniso turnyro finalo autsaidere laikyta baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-13) paneigė šias prognozes ir iškovojo 6-ąjį karjeros WTA titulą. 9-oji turnyro raketė lemiamoje akistatoje po 1 valandos ir 11 minučių kovos palaužė Petrą Kvitovą – 6:3, 6:3.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Petra Kvitova

21-erių Baltarusijos tenisininkei tai – pirmasis titulas Dohos turnyre. Maža to, A.Sabalenka vos trečią kartą karjeroje laimėjo „Premier 5“ serijos turnyrą, kuriame prieš tai buvo triumfavusi tik Kinijos mieste Uhane vykusiuose turnyruose.

A.Sabalenka finalo metu atliko 7 ace'us ir 21 winnerį bei padarė tik 15 neišprovokuotų klaidų, iškovodama jau 11-ąją iš eilės pergalę „Premier 5“ serijos turnyre.

„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka
„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka

Savo ruožtu P.Kvitova nesugebėjo Dohoje triumfuoti antrą kartą karjeroje – Kataro sostinėje čekė titulą buvo iškovojusi 2018-aisiais.

182 cm ūgio Minske gimusi tenisininkė varžovę iš Čekijos prie sienos spaudė nuo pat finalo pradžios.

Per pirmąjį setą A.Sabalenka realizavo net 81 proc. savo pirmųjų padavimų ir laimėjo tiek pat taškų pirmuoju bandymu, o per visą pirmąjį setą P.Kvitova nė karto nebuvo susikūrusi break pointo galimybės. Antrajame sete čekė tokių turėjo penkias, bet nepasinaudojo nė viena.

Savo ruožtu A.Sabalenka žydėjo visais žaidimo aspektais. Agresyviai, bet neįtikėtinai tiksliai žaidusi baltarusė dominavo viso mačo metu, o po šios pergalės WTA reitinge priartės prie pat pirmojo dešimtuko – A.Sabalenka pirmadienį bus 11-ta.

Nugalėjusi finale baltarusė gavo 900 reitingo taškų ir 605 tūkst. JAV dolerių. Į P.Kvitovos sąskaitą prikapsėjo 585 reitingo taškai ir 304 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius