Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 26

Dramatiškame finale Maljorkoje S.Tsitsipas iškovojo pirmą karjeros titulą ant žolės

Graikijos teniso superžvaigždė Stefanos Tsitsipas (ATP-6) pirmą kartą karjeroje Vimbldoną pasitinka kupinas pasitikėjimo, kad gali kuo puikiausiai žaisti ir ant žolės – tenisininkas ant šios dangos laimėjo ATP 250 serijos turnyrą „Mallorca Championships“ Maljorkoje (Ispanija).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Dramatiškai susiklosčiusiame turnyro finale S.Tsitsipas po 2 valandų ir 31 minučių kovos 6:4, 3:6, 7:6(2) palaužė milžiniško palaikymo iš publikos sulaukusį vietinį tenisininką Roberto Bautistą-Agutą (ATP-20).

Užtikrintai pirmą susitikimo setą laimėjęs Graikijos tenisininkas pirmasis šovė į priekį ir antroje žaidimo partijoje, kurioje susikūrė dviejų geimų pranašumą (3:1). Visgi tuomet kur kas skambesnių finalų per savo karjerą žaidusio S.Tsitsipo veiksmuose atsirado įtampa ir neužtikrintumas, o to pilnai užteko į žaidimą grįžti patyrusiam ispanui – penki laimėti geimai be atsako ir rezultatas tapo 1:1.

Trečiajame sete S.Tsitsipas nepasimokė iš savo klaidų ir iššvaistė dar didesnį trijų geimų pranašumą (5:2), tačiau galiausiai įrodė, kodėl yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų. Pratęsime jis žaidė nepriekaištingai ir galiausiai iškovojo savo pirmą karjeros titulą ant žolės dangos bei devintąjį apskritai.

Dabar 23-ejų tenisininko pergalių ir pralaimėjimų balansas ant žolės siekia 14:10. Iki šio turnyro Maljorkoje graikui nė sykio nebuvo pavykę pasiekti net pusfinalio ant minėtosios dangos.

Beveik 135 tūkst. eurų ir 250 ATP reitingo taškų šiame čempionate iškovojęs graikas ATP reitinge pakils į penktą poziciją. Kadangi Vimbldone jis taškų beveik negins, nes praėjusiame sezone iškrito jau pirmajame etape, visai netrukus S.Tsitsipo pozicijos pagėrės dar labiau.

Graikijos tenisininkas taip pat tapo jauniausiu iš šiuo metu vis dar žaidžiančių ATP žaidėjų, iškovojusiu titulus ant grunto, kietos bei žolės dangų. Su net 40 pergalių šiame sezone jis yra nepralenkiamas visame ATP ture.

R.Bautista-Agutas, savo sąskaitoje turintis 10 ATP trofėjų, į savo taupyklę prisidėjo 150 ATP reitingo taškų bei taip pat iškovojo kiek didesnį nei 78 tūkst. eurų čekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius