Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 16

Dviguba pergalė: vienu metu Vimbldono atrankoje laimėjo ir Ričardas Berankis, ir Laurynas Grigelis

Pirmadienį Vimbldono teniso turnyro atrankoje startavo Lietuvos tenisininkai Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis. Lietuvių pergales turnyre skyrė vos penkios sekundės.
Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis
Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis / BFL/Tomo Lukšio nuor.

Pirmajame kvalifikacijos etape 137-ą vietą ATP reitinge užimantis R.Berankis 6:3, 6:4 nugalėjo 358-ą vietą pasaulio reitinge užimantį Alexanderį Wardą. 

„Esu patenkintas rezultatu. Žaidžiau gerai ir užtikrintai. Nelabai ką daugiau ir galiu pasakyti, – po susitikimo ramiai dėstė R.Berankis. – Žaidimas nebuvo pats įdomiausias. Reikėjo laikyti koncentraciją, nes ant žolės viskas labai greitai gali nuslysti. Apie būsimą varžovą žinau tik, kad jis kairiarankis ir turi gerą padavimą.“   

R.Berankis antrame kvalifikacijos rate kovos su Andrea Arnaboldi (ATP 165). Italas 6:3, 4:6, 6:0 nugalėjo tėvynainį Matteo Violą (ATP 178). 

252-ą vietą ATP reitinge užimantis Laurynas Grigelis pirmajame atrankos etape  6:1, 6:2 pranoko 229-ą vietą pasaulio reitinge užimantį Enrique Lopezą-Perezą. 

L.Grigelis antrame Vimbldono atrankos rate kovos su 13-u pagal skirstymą italu Simone Bolelliu (ATP 132), kuris užtikrintai 6:3, 6:2 nugalėjo prancūzą Maxime‘ą Teixeira. 

„Mačas buvo gerokai lengvesnis nei tikėjausi. Matėsi, kad varžovui nėra įprasta žaisti ant žolės. Esu patenkintas kaip šiandien atlikau padavimus ir kad nedariau kvailų klaidų. Ir svarbiausia, kad pagaliau laimėjau. – pasirodymą pirmame Vimbldono atrankos turnyro rate komentavo L.Grigelis. – Rytoj tikrai bus dvigubai sunkiau. Nes šiandien apšilinėjau su juo ir jis atrodė tikrai įspūdingai. Reikės neleisti jam žaisti iš vietos ir mažiau duoti žaisti iš dešinės.“ 

Už patekimą į antrą Vimbldono atrankos ratą tenisininkai pelnė po 8 reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius