Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 01

E.Butvilas ir vėl liko be „Challenger“ turnyro – pralaimėjo atrankoje

Vienas perspektyviausių šalies teniso atstovų Edas Butvilas (ATP-536) ir vėl nesėkmingai bandė prasimušti į pagrindinį „Challenger“ kategorijos turnyrą.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Argentinos teniso federacijos nuotr.

Alikantėje (Ispanija) vykstančių „Challenger“ pirmenybių pirmajame kvalifikacijos etape 19-metis tenisininkas po atkaklios kovos 3:6, 7:6(3), 4:6 nusileido Didžiosios Britanijos atstovui Danieliui Coxui (ATP-428).

Pasidalinus pirmuosius du setus tenisininkus lemiamoje partijoje išskyrė vienintelė pralaimėta savų padavimų serija, kuri septintajame geime nesusiklostė būtent lietuviui.

E.Butvilas šiame mače atliko 11 neatremiamų padavimų, tačiau tiek pirmaisiais (74 prieš 68 proc. laimėtų taškų), tiek ir antraisiais kirčiais (61 prieš 57 proc.) solidžiau padavinėjo britas.

D.Coxas iš viso susikūrė net 13 break point'o galimybių ir išnaudojo 4, o Lietuvos tenisininkas turėjo tik vieną tokį šansą ir juo pasinaudojo.

Tai buvo jau ketvirtasis „Challenger“ turnyras paeiliui, kurio atrankos įveikti nepavyksta trečiajai Lietuvos raketei. Tenisininkas užsidirbo 290 JAV dolerių, bet nė vieno ATP reitingo taško.

Vienas iš pirmenybių Alikantėje organizatorių yra ir Ispanijos teniso legenda Juanas Carlosas Ferrero, kuris šiuo metu yra antrosios pasaulio raketės Carloso Alcarazo treneris. Jaunuolis šį turnyrą laimėjo 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius