-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 26

Fantastiškoje atmosferoje Vienoje – įspūdingas šeimininkų favorito išsigelbėjimas

Austrijos sostinėje Vienoje startavo ATP 500 kategorijai priklausantis „Erste Bank Open“ turnyras, kuriame visų pirmenybių šeimininkų akys krypsta į ryškiausią šalies teniso žvaigždę Dominicą Thiemą (ATP-113).
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

„Didžiojo kirčio“ čempionas iš Austrijos pastaraisiais mėnesiais padarė didelį progresą siekdamas sugrįžti į teniso elitą, o dar vieną tvirtą žingsnį į priekį dėjo pirmajame turnyro Vienoje rate.

29-erių tenisininkas, kurio užnugarį palaikė pilnutėlis centrinis kortas, pademonstravo įspūdingą charakterį ir rezultatu 2:6, 7:6(2), 7:6(6) galiausiai palaužė amerikietį Tommy Paulą (ATP-30).

Sunkiai startavęs austras antrajame sete tų pačių klaidų nekartojo ir išsaugojo keletą svarbių break point'ų bei išplėšė lemiamą partiją. Joje „Domi“ ir vėl atsidūrė duobelėje ir turėjo panaikinti deficitą geimais 2:5.

Kortų šeimininkas išplėšė pratęsimą, kuriame išsaugojo ir du match point'us bei laimėjęs paskutiniuosius keturis taškus šventė vieną įspūdingiausių pergalių šiame sezone, o centrinis kortas iš triukšmo tiesiog sprogo.

„US Open“ 2020 metais triumfavusiam D.Thiemui tai jau 11-asis kartas rungtyniaujant Vienoje. Geriausias tenisininko rezultatas namų turnyre užfiksuotas 2019 m., kuomet jis tapo čempionu.

Priminsime, kad austras praėjusiais metais patyrė labai sunkią riešo traumą, dėl kurios nerungtyniavo beveik metus. Dominicui labai sunkiai sekėsi įsivažiuoti, tačiau pastaruoju metu jis demonstruoja atsigavimo ženklus – dviejuose ATP turnyruose iš eilės pasiekė pusfinalius.

Dar viena pergalė Vienoje tenisininką greičiausiai sugrąžintų į pirmą ATP šimtuką, tačiau ją iškovoti bus be galo sunku, kadangi aštuntfinalyje laukia potencialus mūšis su Daniilu Medvedevu (ATP-4). Tiesa, ir pastarajam dar reikia susitvarkyti su kartvelu Nikolozu Bašilašviliu (ATP-94).

VIDEO: Thiem Faces Paul; Hurkacz, Tiafoe, Dimitrov & Shapovalov Play | Vienna 2022 Highlights Day 2

Austrijoje kol kas puikiai sekasi favoritams - kitą etapą pasiekė visi penki jau pasirodę skirstyti žaidėjai. Tai Andrejus Rubliovas, Tayloras Fritzas, Cameronas Norrie, Hubertas Hurkačas ir Jannikas Sinneris. Prie jų prisijungti turėtų ir D.Medvedevas bei Stefanos Tsitsipas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius