TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 09

Firminį varžovo judesį po pergalės imitavęs N.Džokovičius sulaukė šalto rankos paspaudimo

Legendinis Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-2) užtikrintai pasiekė dar vieną „US Open“ finalą, tačiau didesnio dėmesio sulaukė ne Nolės demonstruojamas žaidimas, o beveik dvigubai jaunesnio oponento imitavimas.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje N.Džokovičius užtikrintai 6:3, 6:2, 7:6(4) susitvarkė su šio turnyro atradimu Benu Sheltonu (ATP-47).

24-tojo „Didžiojo kirčio“ titulo siekiantis serbas į „US Open“ finalą pateko jau dešimtą kartą, pagal šį rodiklį prisivydamas rekordininką Billą Tildeną. Tiesa, finalų istorija Niujorke legendai nėra palanki – 3 pergalės ir 6 pralaimėjimai.

Tai tik trečiasis kartas Novako karjeroje, kuomet per kalendorinius metus jam pavyksta pasiekti visų keturių „Grand Slam“ turnyrų finalus (2015 ir 2021 m.).

Jei sekmadienį 36-erių N.Džokovičiui pavyktų iškovoti čempiono titulą, jis taptų vyriausiu „US Open“ čempionu per visą „Open Era“ (nuo 1968 m.) laikotarpį. Dabar šis pasiekimas tebepriklauso Kenui Rosewallui, kuris 1970 m. nugalėtoju tapo būdamas 35-erių.

Per pirmuosius du pusfinalio setus rimtesnio pasipriešinimo nesutikęs Serbijos teniso titanas turėjo pavargti trečiojoje partijoje. Tenisininkas įsigudrino iššvaistyti pranašumą 4:2, o jau visai netrukus atsilikdamas 4:5 turėjo išsaugoti ir set point'ą.

Po kelių akimirkų dvikovos svarstyklės ir vėl persisvėrė į Novako pusę, kai jis padavinėjo mačui prie 6:5, bet to sėkmingai padaryti nesugebėjo ir galiausiai dvikovą užbaigė pratęsime.

Po eilinės pergalės būsima pirmoji pasaulio raketė pasižymėjo ne pačiu gražiausiu poelgiu – imituodamas jau firminiu tapusį B.Sheltono pergalės šventimą.

Šį gestą pastebėjusiam amerikiečiui tai akivaizdžiai nepatiko – tenisininkų rankos paspaudimas prie tinklo buvo šaltas ir be žodžių.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje žaidęs B.Sheltonas tapo jauniausiu JAV tenisininku nuo Michaelo Chango (1992 m.), pasiekusiu šį etapą Niujorke.

Naujame ATP reitinge pirmadienį amerikietis pirmą kartą karjeroje žengs pro pirmojo 20-tuko duris – jam projektuojama 19-toji vieta.

Savo ruožtu N.Džokovičiaus sekmadienio finale lauks ne Carlosas Alcarazas (ATP-1), bet sensaciją pateikęs Daniilas Medvedevas (ATP-3).

VIDEO: Ben Shelton vs. Novak Djokovic Highlights | 2023 US Open Semifinal

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius