Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 16

Geriausią planetos tenisininkę supykdė rusės apranga Indian Velso turnyre

Pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek (WTA-1) viešai sukritikavo rusę dėl jos aprangos pasirinkimo Jungtinėse Amerikos Valstijose vykstančiame „BNP Paribas Open“ teniso turnyre.
Iga Swiatek ir Anastasija Potapova
Iga Swiatek ir Anastasija Potapova / „Scanpix“ nuotr.

Kalifornijoje vykstančiame prestižiniame Indian Velso turnyre Rusijos tenisininkė Anastasija Potapova (WTA-28) į dvikovą žengė vilkėdama Maskvos „Spartak“ futbolo klubo marškinėlius.

Kovo pabaigoje 22-ąjį gimtadienį minėsianti rusė neigė apie bet kokias provokacijas iš jos pusės ir pabrėžė, kad šį klubą palaiko nuo 13 metų, todėl nusprendė į apšilimą žengti su šia apranga.

Toks A.Potapovos akibrokštas nepraslydo pro geriausią planetos žaidėją Igą Swiatek, kuri rusei viešai pažėrė kritikos ir teigė apie šią situaciją jau kalbėjusi su WTA organizacija.

„Kalbant atvirai, esu nustebusi. Maniau, kad ji supranta, jog tokiais laikais savo pažiūrų demonstruoti ji negali – ir nesvarbu, kad tai yra mylimiausias jos klubas. Jau diskutavau apie tai su WTA ir tokių situacijų tikrai bus mažiau. Jie pasirūpins, kad tenisininkai žinotų, jog karo kontekste negali būti reklamuojami jokie Rusijos klubai, tad tai mane šiek tiek nuramino.

Žvelgiant iš kitos perspektyvos, tokie pareiškimai iš WTA pusės turėjo būti paskelbti jau kur kas anksčiau. Už aikštelės ribų tarp tenisininkų dėl jų požiūrio į karą vis dar yra labai daug chaoso“, – kalbėjo Swiatek.

„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek
„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek

Lenkijos teniso superžvaigždė toliau visais įmanomais būdais siekia pagelbėti nuo brutalių rusų ir baltarusių karinių veiksmų kenčiantiems ukrainiečiams. 21-erių tenisininkė surengė jau ne vieną labdaringą renginį Ukrainai paremti, o į kiekvieną mačą žengia į kepurėlę įsisegdama ir Ukrainos vėliavą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius