Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 11

Grunto karalius lieka soste: N.Džokovičių sutrypęs R.Nadalis laimėjo 13-ąjį „Roland Garros“

Jau 15 metų atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse trunkanti ispano Rafaelio Nadalio (ATP-2) vienvaldystė tęsiasi. Teniso mylėtojai sulaukė dviejų šio žaidimo titanų dvikovos finale ir nors žaidimo lygis finale buvo pačios aukščiausios klasės, intrigos jame beveik nebuvo.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų geriausių pasaulio tenisininkų mūšyje R.Nadalis 6:0, 6:2, 7:5 nepaliko vilčių savo amžinam varžovui Novakui Džokovičiui (ATP-1) ir pagerino savo paties rekordą – iškovojo jau 13-ąją „Roland Garros“ karūną.

Pirmasis susitikimo setas truko beveik 50 minučių, tačiau per jas Serbijos teniso superžvaigždei taip ir nepavyko laimėti nė vieno geimo. Nolė išbandė viską – šiame turnyre puikiai veikiančius trumpintus smūgius, aukštus balionus, tačiau grunto karalius buvo tiesiog nepajudinamas – beveik neklydo.

Antrajame sete N.Džokovičiui savais padavimais pavyko atsidaryti geimų sąskaitą (1:0), tačiau tai tebuvo vienintelė akimirka antroje žaidimo partijoje, kuomet serbas pirmavo. Rafa dar kartą surengė įspūdingą spurtą ir setą laimėjo 6:2.

Mažas vilties trupinėlis serbui atsirado trečiajame sete, kuriame jis panaikino break'o deficitą ir agresyviu puolimu pagaliau pralauždamas varžovo gynybą atsidūrė per geimą nuo rezultato sušvelninimo (5:4).

VIsgi R.Nadalis be didesnių sunkumų rezultatą išlygino, o lemiamą break'ą pasiekė su varžovo pagalba – lemiamu metu Nolė atliko dvigubą klaidą.

Po keleto akimirkų Rafa Paryžiuje triumfavo 13-ąjį kartą ir iškovodamas 20-ąjį „Didžiojo kirčio“ titulą karjeroje šiame sąraše pagaliau prisivijo Rogerį Federerį.

Sunku patikėti, tačiau finale R.Nadalis padarė vos 14 neišprovokuotų klaidų. Jo varžovas klydo net 52 kartus.

Kur kas agresyviau žaidęs Nolė winner'ių kategorijoje pirmavo neženkliai – 38:31.

Tai ketvirtasis kartas 34-erių tenisininko karjeroje, kuomet „Roland Garros“ turnyrą jis laimi varžovams neatiduodamas nė vieno seto.

Būtent triumfuodamas didžiajame finale grunto karalius „Roland Garros“ turnyre iškovojo jubiliejinę 100-ąją pergalę – Paryžiuje tenisininkas yra suklupęs vos 2 kartus.

R.Nadaliui taip pat trūksta vos vienos pergalės iki tūkstančio ATP ture. Keturženklį laimėjimų skaičių savo sąskaitoje turi tik tokios žaidimo legendos kaip Jimmy Connorsas, Rogeris Federeris ir Ivanas Lendlas.

17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulų savininkas N.Džokovičius „Roland Garros“ yra triumfavęs vienintelį kartą (2015 m.), o finale suklupo jau ketvirtąjį kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius