Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 29

Ir plojimais, ir švilpimais palydėtas N.Džokovičius startavo užtikrintai

Visų laikų rekordininku pagal iškovotus „Didžiojo kirčio“ titulus tapti siekiantis Novakas Džokovičius (ATP-3) solidžiai startavo atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas pirmajame etape užtikrintai 6:3, 6:2, 7:6(1) susitvarkė su Jungtinėms Amerikos Valstijoms atstovaujančiu Aleksandaru Kovačevičiumi (ATP-114).

Pastarajam tai buvo ne tik debiutas „Didžiojo kirčio“ pagrindinėse varžybose, bet ir pirmasis jėgų išsibandymas su N.Džokovičiumi, kurį jis idealizuoja nuo mažų dienų.

Praėjusių metų „US Open“ pirmenybėse jie kartu treniravosi, o pirmoji tenisininkų bendra nuotrauka buvo daryta ir dar anksčiau – 2005 m. Niujorke, kai A.Kovačevičiui buvo vos septyneri.

Per pirmuosius du setus saulėtame Paryžiuje absoliučiai dominavęs Nolė su sunkumais susidūrė trečioje partijoje, kuomet neišsaugojo break'o pranašumo ir turėjo laimėti per pratęsimą.

Susitikimas neapsiėjo ir be kontroversijos – solidų tašką trečiajame sete sužaidęs N.Džokovičius prašė publikos palaikymo, tačiau be plojimų susilaukė ir nemažai švilpimo.

36-erių tenisininkas Paryžiuje siekia triumfuoti trečią kartą savo karjeroje. Titulas serbui ne tik leistų aplenkti Rafaelį Nadalį pagal iškovotus „Didžiojo kirčio“ trofėjus (22), bet ir pakilti į pirmą ATP reitingo vietą.

Kitame etape N.Džokovičius kausis prieš vengrą Martoną Fucsovics (ATP-83).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius