Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 10 08

Ispano mesti kaltinimai N.Džokovičiui: „Kai jam pasidaro sunku laimėti – kviečiasi daktarą“

Apmaudžiai „Roland Garros“ ketvirtfinalyje kritęs Pablo Carreno-Busta (ATP-18) po dvikovos spaudos konferencijoje iškėlė klausimą apie geriausio pasaulio tenisininko Novako Džokovičiaus (ATP-1) džentelmeniškumą sporte.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viso turnyro metu serbas neturėjo jokių fizinių problemų, tačiau į ketvirtfinalio mačą atvyko su suteipuotu kaklu, o dar pirmajame sete į kortą išsikvietė fizioterapeutą, kuris masažavo tenisininko kairįjį bicepsą.

Teniso apžvalgininkai pastaruoju metu vis garsiau pradėjo kalbėti apie neigiamą medicininių pertraukėlių įtaką žaidimui, mat tenisininkai retkarčiais daktarą į aikštę išsikviečia tik norėdami numušti žaidimo tempą.

Puikiai ATP sezono pratęsime žaidžiantis ispanas P.Carreno-Busta dviejuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose iš eilės turėjo susitikti su N.Džokovičiumi ir abiejuose susitikimuos serbas atsilikinėdamas prašė medicininio personalo pagalbos.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Pablo Carreno-Busta
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Pablo Carreno-Busta

„Kiekvieną kartą, kuomet dvikova jam tampa ar sunki ir jis negali laimėti – kviečiasi daktarą. Nežinau, ar tai iš tikrųjų besitęsiantys kaklo skausmai, ar tiesiog psichologinės bėdos, kuomet jis atsiduria bėdoje. Bet juk po medicininės pertraukėlės jis žaidžia kuo puikiausiai, taip?

Žinojau, kad taip nutiks „US Open“ turnyre. Žinojau, kad taip nutiks ir čia, Paryžiuje. Žinau, kad tai tęsis toliau ir toliau“, – savo nuomonę dėstė ispanas.

P.Carreno-Bustai pavyko laimėti setą, tačiau galiausiai į pusfinalį prasprūdo N.Džokovičius, triumfavęs 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

„Tikrai nesijaučiau gerai eidamas į kortus šiandien, – sakė N.Džokovičius spaudos konferencijoje. – Keletas blogų dalykų nutiko per apšilimą. Turėjau tvarkytis su fizinėmis problemomis. Vykstant mačui jaučiausi vis geriau, nebejaučiau tiek skausmo.“

„Roland Garros“ pusfinalyje Nolė kausis su graiku Stefanos Tsitsipu (ATP-6).

VIDEO: N.Džokovičius žengė į „Roland Garros“ pusfinalį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius