Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 16

Įspūdinga R.Berankio treniruočių partnerio L.Kuboto pergalė Vimbldono dvejetų turnyre

Ričardo Berankio treniruočių partneris ir draugas, kitas trenerio Jano Stoceso auklėtinis Lukaszas Kubotas tęsia fantastinį pasirodymą 2017-aisiais metais. Lenkijos tenisininkas poroje su Marcelo Melo po išskirtinio mūšio triumfavo Vimbldono dvejetų turnyre. Jie maratonu virtusiame finale 5:7, 7:5, 7:6 (7:2), 3:6, 13:11 nugalėjo Oliverį Marachą ir Matę Pavičių.
Lukaszas Kubotas ir Marcelo Melo
Lukaszas Kubotas ir Marcelo Melo / „Scanpix“ nuotr.

35-erių metų lenko ir 33-ejų metų brazilo duetas finalo mačą laimėjo po keturias valandas ir 40 minučių trukusios kovos.

„Visi žino kaip aš norėjau laimėti šį turnyrą, – po pergalės kalbėjo M.Melo. – Kai laimėjau „Roland Garros“, sakiau, kad mano tikslas yra šis turnyras. Vimbldonas yra Vimbldonas. Apie šį turnyrą svajojau nuo vaikystės. Prieš mačą Lukaszui pasakiau, kad padariau viską ką galėjau, kad atsidurčiau šiame korte. Todėl norėjau mėgautis kiek tik galima. Energija buvo didžiulė. Atmosfera korte buvo neįtikėtina. Nėra žodžių visa tai apibūdinti.“

L.Kubotas neseniai dėl traumų baigė karjerą vienetų varžybose. Jis buvo pirmasis, su kuriuo pasveikęs po sunkios klubo traumos ėmė treniruotis Ričardas Berankis. Lietuvio ir lenko treneris yra J.Stocesas.

Tačiau L.Kubotas pradėjo demonstruoti fenomenalius rezultatus dvejetų varžybose ir šiuo metu užima pirmą vietą pasauliniame reitinge pagal šiais metais iškovotus reitingo taškus. Lenkijos tenisininkas jau užsitikrino teisę žaisti ir finaliniame „ATP World Tour Finals“ turnyre Londone.

L.Kuboto ir M.Melo triumfas Vimbldone tapo netikėtu, nes net keturios šios komandos pergalės buvo pasiektos po alinančių penkių setų kovų.

L.Kuboto ir M.Melo duetas šiemet skina įspūdingus laimėjimus. Jie tapo „Masters“ serijos turnyrų čempionais Madride ir Majamyje. Laimėjo turnyrus ant žolės Hertogenboše ir Halėje. Šį sezoną turnyruose ant žolės jie išliko tobuli – 14-a pergalių ir 0 pralaimėjimų.

L.Kubotas iškovojo jau 19-ą karjeroje dvejetų turnyrų čempiono titulą ir antrą „Didžiojo kirčio“ varžybose. Lenkijos tenisininkas 2014-aisiais metais triumfavo „Australian Open“ čempionate poroje su Robertu Lindstedtu.

M.Melo laimėjo jau 27-ą dvejetų varžybų čempiono titulą ir taip pat antrą „Didžiojo kirčio“ varžybose. 2015-aisiais metais poroje su Ivanu Dodigu jis triumfavo „Roland Garros“ čempionate.

Pergalė penktame sete rezultatu 13:11 tapo viena ilgiausių per visą Vimbldono istoriją. 1992-aisiais metais Johnas McEnroe‘us ir Michaelis Stichas penktą setą laimėjo 19:17.

VIDEO: Kubot & Melo celebrate winning epic Wimbledon 2017 gentlemen's doubles final

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius